Prestavitev menstruacije (Yasminelle)
Pozdravljeni,
prebrala sem že nekaj podobnih tem, a ker si menstruacije še nikoli nisem prestavila, bi se vseeno rada prepričala, kaj je najboljša rešitev v mojem primeru.
Tabletke Yasminelle jemljem redno že skoraj eno leto. Rada bi prestavila menstruacijo, ki bi jo sicer dobila ravno na potovanju (16.3. do 21.3.). Glede na to, da je to čez več kot en mesec, imam do takrat še nekaj časa. Zanima me naslednje: ali je bolje, da si menstruacijo prestavim že zdaj (do konca omota imam še 2 tabletki) in torej takoj začnem z naslednjim omotom (to pomeni, da bo tudi v naslednjem mesecu menstruacija nastopila prej?) ali naj počakam na naslednji cikel oz. šele ob koncu naslednjega omota nadaljujem z jemanjem tabletk iz novega omota brez vmesne prekinitve? Kolikšna je možnost, da se že v prvem tednu novega omota pojavijo krvavitve? Ali moram pri prestavitvi porabiti celoten omot (torej 21 tabletk) ali se lahko odločim, da vzamem samo 14 tabletk, naredim 7-dnevni premor in nadaljujem z novim omotom? V tem primeru se zaščita ne zmanjša, kajne?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!