Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Prestavitev menstruacije s KT

Prestavitev menstruacije s KT

Spoštovani!

Pri ginekologinji sem dobila KT Belara (pred tem kontacepcijskih tabletk še nisem jemala), ki jih bom začela jemati s prvim dnem naslednje menstruacije (predvidoma 17.10.). V času, ko pa naj bi novembra dobila menstuacijo pa bom ravno na dopustu, zato bi jo želela prestaviti. Ko sem brskala po forumu sem zasledila, da je najbolje, da po vseh 21. vzetih tabletkah ne naredim 7-dnevnega premora, temveč nadaljujem z novim omotom. Zanima pa me, ali je vredu, da to naredim že v prvem mesecu jemanja tabletk ter ali je zaščita pred nosečnostjo enaka, kljub podaljšanemu jemanju?
Je bolje, da porabim vse tabletke iz novega omota, ali da po npr. 5 dneh podaljšanega jemanja naredim premor?

Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!

Tudi v začetku jemanja lahko jemljete dve škatlici zapovrstjo. Najbolje, da tudi drugo dokončate do konca saj se vam bo vzorec krvavitve tako še najbolj ohranil.

Pozdravljeni!
Zanima me, ce je pametno prestaviti menstruacijo, ki bi jo imela predvidoma v sredo, 30.10., saj bi rada opravila test nosecnosti. Malce bolj tvegan spolni odnos sem imela 11.10., kdaj bi test pokazal rezultate oz ali je potrebno cakati na menstruacijo?
Hvala lepa!

Menstruacijo bi si zelela prestaviti ker planiramo iti konec tedna v toplice..

Test za nosečnost je potrebno opravljati vsaj 14 dni po predvideni ovulaciji, če menstruacija izostane ali je odstopa od normale. Če želite prestaviti menstruacijo začnite kar takoj z novim ovojem KT.

New Report

Close