Najdi forum

presnova?

Sem bivša, pred petimi meseci spreobrnjena kadilka. Nikotinske krize ni (več), ni bilo pretežko, nisem se začela zatekat v sladkarije in drugo hrano. Jem približno toliko kot prej. Ugotavljam pa, da sem se začela rediti (v povprečju sem pridelala kilo na mesec). Če ne pazim se redim, če ja, obstanem na kilaži, dol pa je nekako ne spravim. Nikoli nisem verjela, da se kot ponovni nekadilec lahko res srečaš s tako težavo, prepričana sem bila, da je to le izgovor, evo, zdaj me je doletela. Kaj pravite? No ja, to, naj pazim na gibanje & prehrano, že sama dobro vem!

Sem brala, da se zrediš ko nehaš kadit… pa četudi ješ in živiš kot prej.

Res je , tudi jaz imam take izkušnje.Štiri leta in pol ne kadim.V prvem letu sem pridelala natančno 12 kg.Še danes jih imam točno toliko preveč.

Mojca, kako pa si se ustavila? S kakšno drastično dieto, ali so se kile kar same ustalile? Jaz že počasi obupujem!

Zdravo,

tudi sam sem bivši kadilec, zredil se nisem nič. Potrebno je veliko discipline, a ne pri hrani, temveč pri športu. Kombiniraj dvigovanje uteži in kako aerobno aktivnost (npr. tek, kolesarjenje, aerobiko…) in s težo garant ne bo težav. Treba pa je resno delati na tem, npr. kolesariti. Včasih gledam precej zajetne gospe in gospodične na kolesih, ko komaj sem in tja obrnejo pedal, hitrost pa imajo polžjo. Temu se ne reče vadba; na tak način lahko cel dan visijo na kolesu, pa se ne bo nič premaknilo.
Skratka, odkar redno treniram imam prej težave kako dovolj pojest, kot pa z odvečnimi kg. Pred treningom se pač ne smeš napokat, po treningu pa mi takoj ne paše jest.

LP

Men je uspelo shujšat najprej 25 kil ko sem še kadil pol pa še dodatnih 20 ko sem nehal. Ni panike sam hrano je treba zamenjat pa gbat je treba gibat.

LP oliver

New Report

Close