Pozdravljeni, ima mogoče kdo izkušnje s presno prehrano? Zelo si želim poizkusiti, ampak nevem kako. Imam namreč ogromno alergij in intoleranc, npr. banana, paradižnik, kumare, avokado, arašidi, lešniki, paprika, jabolka in korenje, češnje, … če je kuhano vsaj 3 minute, večino teh alergij ni. Kaj mi potem sploh ostane presnega, verjetno bi dobila premalo hranil brez vse te hrane, saj bi imela zelo omejeno izbiro, enolična hrana pa sigurno ni OK. Nasvet,?
Tudi sama sem začela s presno prehrano pred kratkim, prešla sem iz vegetarijanske. Priporočam ti, da si prebereš knjigo Prehrana 80-10-10.
Iz hrane za začetek izločiš vse, na kar si alergična in še vedno ti bo ostalo dovolj sadja in zelenjave. Pazi na dovolj visok kalorijski vnos. Sčasoma se bo telo osvobodilo alergij. Odlični so zeleni smutiji. Za osnovo vzameš sladko sadje, ki ga lahko ješ in dodaš zelenje – koprive, solata, špinača, regrat, blitva – Viktorija Boutenko – Zeleno za življenje.
Obstaja forum presni svet in ogromno literature, tudi na netu. Vtipkaj raw food in boš našla res veliko pričevanj ljudi, ki so pozdravili marsikaj, tudi alergije. Pri tebi težava ni zaradi sadja in zelenjave, ampak zaradi kuhane hrane oz zaradi bolnega črevesja. Ko boš kuhano prečrtala, se bo gotovo hitro izboljševalo.