Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija presadnice?

presadnice?

Pozdravljeni!

V zadnjih vprašanjih nisem zasledila odgovor na moje vprašanje, zato vas prosim, če mi pomagate.

In sicer 3- letna hčerka ima že 1 leto izpuščaje, pediatrinja meni at.dermatitis, na prvem testiranju, nismo pokazale nobene alergije( moko, jajca, pršica…). V veliki meri se izogibamo konzervansom. Uporabljale smo lekarniško kremo, oljno kopel, A- derma kremo, v najhušem pa Advant kremo. Kopale smo se v Hipermanganu. Nato smo uspele, izpuščaja ni bilo več. Ostale so brazgotine, predvsem na obrazu, rdeči madeži od prasknin,..
Kako to odpraviti?

Nato pa so se začeli pojavljati rdeči mozoljški z vodno glavico. Hčerka se popraska, nato nastane gnojni mozolj kot mali tur. Zori 3 dni, je boleč vnet, ko sepredre, da gnojček steče, se posuši, zopet ostane velik rdeč madež na koži. V tem mesecu jih ima po ritki in po bedrci okrog spolovila. Vsak dan je kak novi. Starejše gospe mi rečejo, da so to presadnice, ki se prenašajo s praskanjem, da ji naj povijem prstke.
Pediatrinja mi je dejala, da to pride po okužbi s vodo, stik s kakšnim otrokom, ki je to imel, vnetje kožice, ki se prenašajo s nesterilnostjo, da to niso turi. Naj pazimo na higieno in na prehrano, ker imamo tudi preveliko telesno težo ( 3 kg preveč).

Torej kaj je to, ali je je povezan s kopanjem, ker so nastali lani po vrnitvi s morja, trajali pa cel mesec. Kako jih odpraviti?
Hvala za odgovor!

Pozdrav!

Opisali ste bakterijsko okužbo in če gre res za to, potem je potrebna izjemno dobra higiena, čiščenje posameznih vnetih žaripč in mazanje z antibiotikom, pokrivanje z gazo, sicer se bo krog širitve samo stopnjeval.

Posvetujte se s svojim pediatrom!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close