Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Prepoved moke – ali to velja za vse vrste žit??

Prepoved moke – ali to velja za vse vrste žit??

Namreč, moj otrok od žit prenaša samo riž, pa še to zdaj sumim, da samo v čisti obliki – riž v zrnju. Namreč, navkljub strogi dieti imava stalno ene probleme in zdaj sem posumila riževo moko, tudi po riževih kosmičih (za otroke, v škatli, Milupa) se praska po ušesih…

Altim in ostali, kaj ima takega moka, jaz sem mislila, da je pšenična moka problematična in ne ostale?

Če dobro prenaša riž, potem riževa moka, riževi kosmiči in riževa sluz ne smejo delati problemov. Seveda če strogo uporabljaš samo izdelke iz 100% riža (brez dodatkov – kolikor vem, Milupini kosmiči so taki, a mi smo bili najbolj zadovoljni s tistimi od Alnature).
Pšenična moka dela probleme ne zato, ker je MOKA, ampak ker je PŠENIČNA! Pšenica namreč vsebuje beljakovine, ki dostikrat delajo probleme (gliadin in ostale). Gliadin (gluten) vsebujejo tudi oves, pira, ječmen. Torej tudi te moke znajo biti problematične.
Obstaja pa še kar nekaj drugih mok – koruzna, ajdova, tapiokina….itd.
Je mogoče problematično tisto s čimer mu narediš npr. kosmiče (mislim na kakšno mlečno formulo itd.)?

Probali sva tudi koruzno moko, pa ajdovo, pa tudi tapiokin škrob, ki je v sojinem pudingu, in na vse odreagira. Me je pa že danes ena punca opozorila, naj zamenjam pregomin, namreč zdaj imamo navadnega pa naj bi bile notri pšenične beljakovine?? Samo to mi je čist čudno, sem mislila, da je na bazi soje in svinjske beljakovine, vsaj tako mi je rekla dietologinja.

Obstajata dve vrsti riževe moke in razmišljam, da ji ne odgovarja ta vrsta. Namreč, tudi riževi vaflji naj bi bili vsi iz 100% riža, pa ji odgovarjajo samo Perlingovi, na ostale rata flekasta.

Še kaka ideja?

A sojine beljakovine beljakovine pa ji ne delajo težav??? Pa svinjske??!! Ne vem no, nam je še Pregomin AS delal grozne težave, pa so v njem sojine beljakovine razbite na ne vem kakšne osnovne aminokisline. Da ne omenjam navadnega Pregomina, ki vsebuje tudi sojin lecitin…
DA bi pa vseboval Pregomin pšenične beljakovine, mi je nova. Sicer si lahko sestavine prebereš na škatli ali pa na:

Ste mogoče poskusili z Allernovo? NArejena je samo na bazi beljakovin kravjega mleka (z ekstenzivnim hidrolizatom kazeina). Pri nas se 100% bolje obnese. PA še neprimerno boljšega okusa je. RAvno tako lahko dobite na recept, pa še dosti cenejša je.
KAr se različnih vrst riža in s tem moke in vafljev tiče, ne bi imela pojma in izkušenj. Je pa res, da smo imeli težave po polnozrnatem rižu. Očitno so bile beljakovine v ovojnicah premočne.
Srečno!

Veš, kako je z alernovo. Alergična je na kazein, zato sva tudi dobili pregomin. bom poklicala alergologinjo pa jo prosila, da mi da kako drugo mleko, magar nekaj škatel, da sprobamo. Sojino mleko iz kartona (ki ga kupip v trgovini na oddelku za zdravo hrano) namreč ne prenaša, takoj dobi fleke, samo mi je dietologinja zagotovila, da je v pregominu ful malo od soje. ah…

V Allernovi je hidrolizat kazeina, kar pomeni, da je razbit na osnovne aminokisline, ki naj ne bi povzročale težav. Vprašaj alergologinjo, če bi lahko poskusila z njo. Sicer pa si lahko sama kupiš eno škatlo, ki stane 3.500 SIT, kar je malo proti Pregominu. Probati ni greh!

New Report

Close