Prepogosto odvajanje blata
Spostovani,
Nas fant bo cez teden dni star 3 mesece.
Pred dobrim tednom je imel drisko, 1 dan je bil bolj jokav, zaspan. Potem je to minilo, driske so bile bolj poredke, je zivahen, vesel, normalno poje obroke. Kar me skrbi da sedaj po vsakem hranjenju (5 do 6x na dan) odvaja blato. Pred virozo ni odvajal tako pogosto. Sedaj je blato redko kasasto. Ali se prebava se ni uredila zaradi viroze? Je lahko postal preobcutljiv na mleko? Posvetovalnico imava 14.2.2017. Lahko pocakam s to tezavo do takrat ali moramo prej obiskati pediatra?
Druga tezava je rdeca ritka, predvidevam da je vzrok tekoce blato. Pomaga mu advantan in canasten. Zanima me ali mazanje s tem opustim takoj ko rdecina izgine?
V dvomih sem tudi ko ga namazem, nahranim, se pokaka… Z umivanjem spetem vso kremo. Ali potem ponovno namazem ali pocakam do vecera z naslednjim nanosom?
Hvala vam za pomoc.
Lp
Po preboleli črevesni okužbi in sploh pri dojenčku, ki že sicer nima še popolnoma zrelega črevesja, so manjše težave seveda pričakovane. Če otrok kljub pogostejšemu odvajanja blata dobro pije in se hrani ter pridobiva na teži, poleg dodajanja probiotikov, ni kaj storiti in počakate na redni pregled v posvetovalnici.