Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja prepis – menjava lastnika

prepis – menjava lastnika

pozdravljeni,
zanima me naslednje: od babi bom kupil avto.kakšen je najbolj enostaven način, da se prepis uredi? mogoče obstaja kakšna pot, da se to uredi brez kakšnih dodatnih stroškov – npr. darilna pogodba ali kaj podobnega? avto je registriran na babi kot lastnico še do 31.3.2009 in se mi zdi, da bi bilo najbolje da do takrat tako tudi ostane (ker sem slišal, da se tako izogneš nekaterim davkom), vendar bi pa vseeno rad imel neko pisno potrdilo, da sm jaz dejanski lastnik. je to možno? oz. sploh potrebno (npr. pri prečkanju meje ipd)?

najlepša hvala za vse odgovore! jernej

Predpostavljam,da gre za starejši avto.Prepis ne bo drag,Prepis pa lahko uredite takoj.Cestnina in teh.pregled veljata do 31.3.09,le zavarovanje bi plačali do takrat.Preostanek zavarovalnine pa bo babica dobila nazaj.
Če želite prečkati mejo pa morate imeti overjeno pooblastilo,katero tudi nekaj stane.
Napišite,če želite,da vam zadevo uredimo,pa prijeten preostanek dneva.
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

avto je letnik 2005. ne razumem tega, da pravite, da prepis ne bo drag, obenem bi pa rabil pooblastilo za prečkanje meje – najbrž potem, ko je izveden prepis, pooblastila ne bi potreboval. mi lahko malo podrobneje razložite kako je s tem zavarovanjem.
avto je pa opel corsa 1.7 diesel, 40.000 prevoženih. mislim, da je bila prva registracija marca 2005.
torej, koliko bi me koštal delni kasko ter prepis?

hvala za vaš trud in čim hladnejši večer! jernej

zA PREPIS BOSTE PLAČALI CCA 35-50 EUR,OVEROVITEV OIDPISA 1,1 EUR,ZAVAROVANJE PA BO EDINI VEČJI STROŠEK,KI GA BOSTE IMELI S PREPISOM AVTOMOBILA.
bOLJE JE,ČE PLAČATE PREPIS,KAJTI Z DARILNO POGODBO SE VAM POVEČA DAVČNA OSNOVA ZA DOHODNINO ZA NASLEDNJE LETO.
pRIJETEN DAN, BRUNO

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Kaj pa moram prinesti na zavarovalnico, da dobim vrnjeno zavarovanje za vozilo, ki je zavarovano do aprila 2009 in sem vozilo pred par dnevi prodal? Prometno mi baje vzamejo.

LP!

Overjeno kupno pogodbo in kopijo police zavarovanja novega lastnika vašega avtomobila.

Pozdravljeni!
Opravičujem se, ker tako “vdiram” v temo….
Kakšen je postopek oz. kaj lahko naredim, če mi novi lastnik noče dati kopije nove zavarovalne police (avto sem prodala in imam overjetno kupoprodajno pogodbo).

Hvala!

LP T

New Report

Close