Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa preoblikovanje telesa-kako se lotit?

preoblikovanje telesa-kako se lotit?

Pozdravljeni,

odločila sem se, da bom začela intenzivno delati na sebi in svojem telesu. Visoka sem 165cm, 57kg. S svojo težo sem načeloma zadovoljna, ne izgledam “debela”, sta pa dve stvari, ki me zelo motita:

1. “Struktura” telesa. Mišične mase praktično nimam, rada bi čvrsto telo. Moja mama ima ogromno celulita (postavo sem očitno “podedovala” po njej) in če se ne bom zdaj spravila k sebi bom definitivno nekoč postala njena slika (mehko, celulitasto telo). Na sebi sem ga začela opažati že zelo zgodaj, nekje pri 18ih, takrat ga je bilo še relativno malo, zdaj ga imam bistveno več in me resnično moti.
2. Postava v obliki hruške. Mere: 90(prsi)-63(trebuh)-110(zadnjica). Rada bi shujšala, nekje na 53kg, vendar tukaj ne vidim glavnega problema. Večji problem je ta, da kadarkoli sem shujšala (ob bolezni, stersu itd.), vedno najprej v prsi, trebuh, nenazadnje v obraz, debela stegna pa ostajajo. Zadnjica v bistvu niti ni takšen problem, bolj stegna. Imam zelo izrazte “jahalne hlače”, ogromna stegna, od kolena navzdol (meča) so spet ok. Obstaja vadba (pa naj bo kakršna koli, resnično sem odločena, da naredim nekaj na sebi) za učvrstitev telesa (namesto maščobne mišična masa), obenem izguba kg na predelu stegen in zadnjice + odprava “jahalnih hlač”, brez da bi izgubila obseg prsi? Ubistvu si želim čvrsto, enakomerno grajeno telo. Naj dodam še, da se v življenju še nisem intenzivno ukvarajala s športom in sploh ne vem, kako se stvari lotit.

Hvala in lp.

Ne sekiraj se, vsak hoče biti popolen. Tii samo treniraj.

New Report

Close