Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Preobčutljivost na pik ose – imunoterapija

Preobčutljivost na pik ose – imunoterapija

Dve leti zapored, poleti, me je pičila osa in doživela sem “reakcije na pik”. Po kontrolnem pregledu v ambulanti sem napotena na imunoterapijo. Včeraj sem dobila dodatni izvid in sicer je v njem navedeno:
S-IgE za strup čebele (negativno)
S-IgE za strup ose, ki so 9.26. Bazalna priptaza je 4.24.

Mi lahko razložite, kaj pomeni navedena vrednost IgE in ali je imunoterapija smiselna glede na to vrednost. Drugače sem dobila set za prvo pomoč on piku in Epipen ob morebitni komplikaciji.

Hvala za odgovor.

Slučajno sem zašla na to temo in mene tudi zanima nekaj podobnega.Moj sin star 13-let je imel lani avgusta reakcijo na pik ose, po prejetih zdravilih je bil par ur na opazovanju v bolnici in je bilo vse vredu.Dobil je tudi set za samopomoč.Oktobra sva bila pri alergologu, kjer sva dala kri in dobila še Epipen.Izvid od krvi je pokazal alegijo na strup ose 1,49 S-IgE , na čebelo pa pod 0,35 S-Ige, in da ima kontrolo julija letos.Zraven ni bilo nobenih referečnih vrednosti kakšna je ta alegija in nič da bi bil predlagan za imunoterapijo, mene pač skrbi ker smo doma blizu gozda in tudi nisem vedno zraven.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close