Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija prenizek pritisk in otekanje

prenizek pritisk in otekanje

Stara sem 29 let. Že dalj časa opažam otekanje okončin – prsti na rokah, noge… Predvsem zjutraj. Večkrat sem si izmerila nizek krvni pritisk. Danes zvečer pa je bil v vrednostih 87/69 in srčni utrip 85. Tudi počutim se drugače.

Ko sem omenila osebni zdravnici svoje težave je rekla, da jaz predobro zgledam, da bi otekala in da so otekli bolniki, pri katerih je potrebna obravnava in zdravljenje, bolj “zabuhli”. Pri meni naj bi to začasno in naj občasno spijem kakšno kavo pa bo minilo.

Kaj menite vi, kaj naj storim oz. kako si naj pomagam ?

V postu niste napisali, če so zdravniki kdaj ugotovili, da imate bolno srce.

Zatekanje okončin (zlasti prstov na rokah), je pogosten pojav med spanjem pri bolnikih z nizkim tlakom in počasnim bitjem srca. Domnevam, da je tako tudi pri vas.

Stanje se popravi, če bolnik redno izvaja aerobno vadbo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

lep pozdrav

mene pa zanima kaj bi lahko bilo to star sem 17 let in imam pogoste omotice in mehke mišice ter slabo pocutje in me zanima kaj bi lahko bilo to??

Težave, ki ste navedli v zelo kratkem dopisu nastopajo v številnih boleznih in tudi pri povsem zdravih, ki so prezaposleni, oziroma duševno preobremenjeni. Svetujem vam posvet pri izbranem zdravniku. Potrebni sta ugotovitev višine krvnega tlaka in pregled krvi.

Boris Cibic

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close