Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Prenehati z dojenjem ali ne?

Prenehati z dojenjem ali ne?

Pozdravljeni,

 

sem mamica skoraj 2 letnika, ki se še kar veliko doji. Do sedaj se še nisem veliko ukvarjala s tem, da bo treba prenehati, sedaj pa so me pri otrokovem zobozdravniku opozorili, da mu dojenje že kvari zobe in nekako pričakujejo, da bom čim prej prenehala.

Po drugi strani imava veliko težavo s prebavo, saj kaka nekako na 10 dni in še to samo ob pomoči klizme ali svečk. Težave s prebavo so se začele pojavljati ob uvedbi goste hrane, prej je odvajal normalno, tudi večkrat na dan.

Otrok poje zelo malo sadja in zelenjave (enostavno noče dati v usta ali pa izpljune, kašic pa ne mara), pa tudi pije, kljub spodbujanju malo (verjetno na račun dojenja). Zanima me na kakšen način prenehati z dojenjem – prenehala bi postopno.

Otrok sicer hodi v vrtec od 8h do 14h. V tem času je seveda brez dojenja, vendar vseeno poje malo. Ko pa je doma, bi non stop visel na meni. Včasih se ga sicer da zamotit s čim drugim, vedno pa seveda ne gre. zanima me, na kakšen način ste prenehale druge.

Po drugi strani me zanima, če bi jaz preko svojega mleka morda lahko vplivala na njegovo prebavo. Jem vso sadje in zelenjavo, vendar to nekako nima vpliva. Lactecona ali Macrobalansa namesto njega pa ne morem jemati (tudi to namreč vztrajno odklanja). Prosim za kakšen nasvet.

 

Hvala za odgovore.

 

Lep pozdrav, Tanja

Nisem strokovnjak, sem pa mama in vem kako je bilo z mojim mlajšim sinom, sicer se ni dojil veliko, ampak ni jedel ne sadja ne zelenjave,zaprt konstantno, pa sem mu zelenjavo zmiksala v kakšno omako, sadje med jogurt,Lactecona, takrat ni bilo, in sem si poamagala z glicerinskimi svečkami občasno.Jaz bi mu sirup dala kar v sok.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close