Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Prenehanje s KT Qlaira

Prenehanje s KT Qlaira

Pozdravljeni,

tabletke Logest sem jemala 6 let. 5 let je bilo vse bp, zadnjo leto jemanja pa so me ves čas močno bolele dojke. Ginekologinja mi je zamenjala kt Logest s kt Qlaira. Težave so bile iste, ves čas napete, boleče dojke, polne bolečih zatrdlin.Po besedah ginekologinje naj bi bile te zatrdline normalne, pregledala me ni.

Ker so me dojke tako močno bolele, da nisem mogla normalno opravljati dela v službi sem prenehala z jemanjem. Pavzo sem imela 6 mesecev. Med to ” pavzo” je menstruacija bila normalna, počutje bp, dojke neboleče, mehke, brez zatrdlin. Pojavili so se le mozolji, ampak to spregledam.

15.septembra sem z odobrenjem ginekologinje ponovno začela jemati kt Qlaira, sedaj sem na polovici 2.škatlice, težave pa so spet ves čas iste. Le da me sedaj konstantno boli leva dojka, desna le občasno. Prav tako ima leva več zatrdlin oz bulic, ter je bolj polna. Menstruacije med enim in drugim jemanjem nisem dobila, le majhen izcedek.

Ker KT ne želim več jemati, me zanima, ali lahko, ko končam s to škatlico,spet preneham z jemanjem tabletk? Ker ne bi rada zmedla telesa oz ciklusa, raje vprašam vas.

Hvala za vaš čas in odgovore!

Seveda lahko prenehate. Zakaj ste sploh zniva začeli, če ste imeli take izkušnje z njimi?

Hvala za odgovor.
Znova sem začela jemat, ker sem mislila, da bo morda po premoru boljše. Tako je rekla tudi sestra pri ginekologinji, prav tako mi ginekologinja ni predlagala kakšnih drugih KT.

Pozdravljeni,
Tudi jaz imam s kontracepcijskimi tabletami Qlaria podobne probleme. Jemljem jih več kot 3 leta, a sem v zadnjem pol leta opazila na desni strani desne dojke zatrdlino, ki se ne spreminja. zatrdlina je sicer kar globoko. prsi so tudi zelo boleče ko ležim. Zanima me če je mogoče da je do tega prišlo zaradi teblet šele zdaj? Zanima me tudi, če lahko preneham jemati tablete kar sredi škatlice?
Hvala za odgovor, lep pozdrav

New Report

Close