Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prenehanje qlarie

prenehanje qlarie

Lep pozdrav.
Ta mesec sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk qlaria. Jemala sem jih le 1 mesec a sem pred tem 8 mesecov jemala logest. Zaradi močnih stranskih učinkov sem talp najprej manjala tabletke sedaj pa prenehala. Pri qlarii se mi je vmesna krvavitev pojavila pri 14 tabletki in je trajala vse do konca škatljice.
Tabletke sem prenehala jemati z 26 tabletko. to je bilo v nedeljo. V ponedeljek sem še imela rahlo krvavitev in malo v torek potem pa se je ustavila. Prave menstruacije še nisem dobila. od prenehanja jemanja tabletk je sedaj že 5 dni. Je bilo nadeljevanje vmesne kravitve kar že menstruacija?
Je to normalno?
Skrbi me, da sem morda noseča…vendar se mi to zdi rahlo neverjetno saj ob 13 tabletke sploh nisem imela odnosov zaradi te vmesne krvavitve (ki je bila dokaj močna)
Tabetke qlaria sem začela jemati takoj po logostu sicer z 7 dnevnim premorom kot mi je svetovala ginekologinja ( tako kot sem to delala pri logest.), nobene tabletke nisem pozabila, kakšno ali dve sem sicer vzela z malim zamikom zaradi faksa, vendar ta zamik nikoli ni bil večji od 3.4 ur.
Kaj mi svetujete.

Hvala

Lahko da je to bila ta krvavitev. Če vas skrbi, naredite test za nosečnost. Če ste imela pred jemanjem tabletk redne cikluse, bi naslednja menstruacija morala priti nekje v 4 tednih.

New Report

Close