Najdi forum

PRENEHANJE DOJENJA

Zanima me. če so se vaši malčki sami odstavili in kdaj.
Moj 2 letnik bi se kar naprej dojil (podnevi in ponoči)
Želim si, da bi se sam odstavil, ampak bojim se, da bo prej polnoleten (ha,ha)
Pozdrav vsem

Pozdrav še enemu vztrajnemu sesalcu.Ja marsikdo bi rekel , pri dveh pa se mora odlepiti od mame. To pa ne je- rekel tudi naš in potegnil obdobje dojenja v tretje leto in osem mesecev. Nekje od drugega leta dalje se je dojil zvečer in ponoči. Nekega dne je rekel, da je že velik in ne bo več pil pri meni. Poizkusila sem s postopnim odstavljanjem okrog tretjega leta, ki je trajlo dokler ni sam prenehal.

Sicer pa se bo zagotovo odstavil , še predenj bo prestopil prvi razred devetletke. :::))))))))))

Lep pozdrav

Draga Linda,
pravimo, da naj bi dojenje idealno prenehalo takrat, ko otrok SAM preraste potrebo po tem. Toda ker ne živimo v idealnem svetu, naj bi dojenje trajalo tako dolgo, dokler OBEMA, materi in otroku tako ustreza. Ko je eden v tej vezi nesrečen, naj se postopoma in z ljubeznijo ta odnos zaključi. Zagotovo vam lahko trdim, da se velika večina mačkov tja do tretjega ali četrtega leta odstavijo sami.

Moj prvi se je odstavil pri 13. mesecih, druga pri 26. mesecih, tretji se pri 25. mesecih še doji. No, včeraj je čez dan na dojenje že popolnoma pozabil. Spomnil se je šele zvečer in nekajkrat ponoči 🙂

Kako odstavljati postopoma in z ljubeznijo? Tukaj je članek:

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

dragi linda,

moj je star 3 leta, pa bi se še kar dojil. nekako sva se dogovorila, da je ” na zizi” – tako namreč sam reče dojenju – samo vzvečer. včasih se zgodi, da sam izrazi željo, da gre spat z atijem in tako dojenje opade. Sicer pa se tudi moj mož poheca in pravi, da bo naš še na maturanske na ziziki.
lp petrica

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close