Lepo pozdravljeni
Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem dobil odpoved. Kako je sedaj z zavarovanjem? Do sedaj sem imel tudi dodatno zavarovanje, za katerega pa se bojim, da ga bom izgubil. PRičakujem, d abom sicer v roku nekaj mesecev našel novo službo, vendar kako bo z njim do takrat? Ni mi do tega, da bi prekinil in čez 4 mesece ponovno sklenil pogodbo, sočano pa ne vem, kako je, če ne bom mogel nekaj časa kriti njegove stroške. Ali obstaja kakšna zamrznitev ali karkoli, da ne bom kasneje primoran čakati 3 mesece, da bom ponovno dodatno zavarovan.Kaj mi svetujete?
Pozdravljeni,
zavarovanje praviloma ni vezano na pogodbo o zaposlitvi.
V takih primerih zavarovalnice zavarovanja ne prekinemo, ampak spremenimo le način plačila, npr. na posebno položnico.
Predlagam, da pokličete na zavarovalnico in se dogovorite za način odplačevanja premije. Vsekakor pa vam ne svetujem prekinitve pogodbe.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
v primeru prekinitve in ponovne sklenitve, vas dejansko čaka 3-mesečna čakalna doba (karenca) in sicer v primeru, da je bil čas nezavarovanosti daljši od 1 meseca.
Do povišane premije pa pride v primeru, da je doba nezavarovanosti daljša od enega leta in sicer se premija poviša za 3% za vsako polno nezavarovano leto.
Lep pozdrav,
Mene pa zanima, ali velja to za vse zavarovalnice ali ne?
Po mojih izkušnjah, določene zavarovalnice v primeru neplačevanja premij založijo mislim da za rok 3 mesecev, medtem, ko druga ne založijo niti za en mesec. S tem želim povedati, da razlike med zavarovalnicami so in morda so določene razlike tudi v tem konkretnem primeru ( 3 meseci karence) o čemur je govora v konkretni začetni temi.
Pozdravljeni,
glede neplačila premije imajo zavarovalnice dejansko različne pristope, ki so praviloma opredeljeni v pogojih zavarovanja.
Ko pa govorimo o 3-mesečni karenci, pa gre za zakonsko določilo, ki velja za vse zavarovalnice enako.
Lep pozdrav,
Verjetno mislite na mirovanje.
Zavarovanje gre lahko v mirovanje pod določenimi pogoji, s tem, da se morate zavedati, da v tem času niste zavarovani, kar pa ne vem, če je najboljša odločitev.
Lep pozdrav,