prenajedanje
Lep pozdrav!
Že zelo dolgo zbiram pogum ampak nekomu se moram zaupati zato sm se odločila da vam pišem.Stara sem 17 let in imam motnjo v prehrani.Že dve leti na silo bruham in moram si priznati da imam bulimijo.zelo me je strah saj se bojim da mi bo bulimija pustila kakšne hujše telesne posledice.Kakšne posledice mi lahko pusti?Zdaj že en teden ne bruham in se normalno prehranjujem veliko se tudi ukvarjam s športom.Prosim pomagajte mi!
Spoštovana Sabina,
prenajedanje in bruhanje je običajno izraz nezadovoljstva na katerm od pomembnih življenjskih področij, ne nazanje tudi nezadovoljstva nad seboj.Pogosto bruhanje iz telesa odnaša kalij, ki je nujno potreben za pravilno delovanje srca,želodčna kislina pa najeda zobno sklenino in tako pospešuje drobljivost sob in razraščanje kariesa.Vidim ,da ste se želje po vitkosti že lotili na kaonstruktivnejši način, to je s športom, če boste pri tem vztrajni, bo morda želja po bruhanju minila, pa tudi kak grižljaj več si boste brez škode privoščili.Ko se vam bo ob uspešnosti popravilo še samospoštovanje, boste na obisk pri psihiatru lahko mirno pozabili.