Spoštovani,
v letu 2011 sem imela operacijo povečanja prsi, v letu 2012 zanosila in sedaj dojim. Imam kapljičaste vsadke, vstavljene pod mišico, velikost 315 ml (upam, da je prav zapisana mera). Dojim šele dva tedna in opazila sem, da je en vsadek pomaknil malo višje. Tega nisem čutila, morda se je zgodilo med pregledi dojk v porodnišnici, ne vem. Zdr. osebje sem opozorila sem na vsadke sicer…
Ta premik se ne vidi, ampak se občuti. Imam 5 kg viška od nosečnosti, kar nameravam odpraviti in bo ta premik morda bolj viden, ko ne bom več dojila in bom “prišla” na svojo težo.
Zanima me kaj se da narediti v tem primeru. Bom poklicala tudi operaterja, vendar me je zanimalo prej vaše mnenje.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Spoštovani,
Sedaj je primarno, da lepo skrbite za svojega novega člana in se posvečate dojenju. Dojenje vsadkom ne škodi in zaradi nosečnosti in dojenja ne more priti do premikov. Torej če je premik, je vzrok potrebno iskati drugje. Ko boste prenehali z dojenjem in se bodo dojke vrnile na osnovno velikost, svetujem za obisk operaterja in pogovor kaj narediti. Odločitvi sta lahko le dve: nič ali reoperacija. Sam menim, če premiki niso preveč moteči, je smiselno počakati.