Najdi forum

premaz zob

Pozdravljeni,
zanima me s čim zobozdravnik na prošnjo pacienta premaže-zaščiti zobe. Glede na to, da polminutno mazanje zob s kapljico preparata stane kar nekaj evrov me zanima kaj to sploh je in če obstaja v trgovinah kakšna cenejša alternativa.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

za kakšno premazovanje gre? Za preobčutljivost ali zaščito?

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Verjetno gre za za zaščito.

Bi pa prosil, da mi napišete o obeh premazih.

1. Kot laik si razlagam da preobčutljivost nastopi zaradi slabih zobnih vratov kar povzroča občasno skelenje. Sam imam slabe zobne vratove (že več let imam ponoči regurgitacijo ki mi jih uničuje) vendar me zobje redko skelijo. Navadno po pomarančnem soku.
Vem da se flourid uporablja za zaščito proti kariesu. Zanima pa me ali se uporablja tudi proti preobčutljivosti, ali pa so za ta namen druge sestavine?

2. Kislina zaradi regurgitacije mi ponoči uničuje zobe zato bi rabil zaščito.
Karies imam na več zobeh. Uporabljam zobno pasto Elmex sensitive s 1400 ppm flourida, Aronal ki ima 1450 ppm in pasto Meridol ki vsebuje olaflur in cinov fluorid.
Poleg uporabe obstoječih past bi rad zaščitil zobe, da kislina nebi še naprej kvarila zob. Ali obstajajo premazna sredstva za zaščito, kot jih ima zobozdravnik tudi v trgovinah in lekarnah?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Meni je zdravnica svetovala za premaz za aščito proti bolečim zobem na mraz kremo ELMEX-zelen.
Je pasta ali tekočina.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Elmex zobna pasta in ustna voda. Poiščite jo v specializiranih trgovinah, lekarnah, drogerijah ipd.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

odgovor 1.
Fluor je le ena od možnosti zaščite preobčutljivih zobnih vratov. Obstajajo mnogo učinkovitejše kreme in premazi. Postopke premazovanja izvajamo v zobni ambulanti. Priporočamo tudi zobne paste, ki so namenjene občutljivim zobnim vratovom ( uporabite brskalnik).

odgovor 2.
Najučinkovitejše temu namenjene zobne kreme lahko dobite v zobni ambulanti ( GC Tooth Moussem, VOCO Remin Pro ipd.)

Srečno.

Pozdravljeni!
Zobozdravnica mi je danes nanesla na en zob premaz za zaščito zob (zob me je občasno “povrhu” skelel, a zobozdravnica ni našla luknjice). zdaj me malce skrbi, kajti noseča sem 22. tednov. je to kaj škodovalo otroku?
že vnaprej hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

vsi preparati in materiali, ki se uporabljajo v ustni votlini z namenom nege in saniranja zob in dlesni so klinično testirani in naj ne bi škodovali organizmu. V nosečnosti pa vam ni potrebno dodatno obremenjevati organizma z nepotrebnimi postopki.

Srečno.

pozdravljeni,

vćeraj sem bila pri zobozdravniku in mi je premazala zobe z premazom za zaščito zob proti kariesu, sem pa noseča 28 tednov. Rekla mi je, da eno uro ne smem dati nič v usta, kar sem se držala, z izjemo, da sem nekje tričetrt ure po premazu spila kozarec vode.

Ali lahko ta premaz kako škodi v nosečnosti otroku, in ali tudi vode ne bi smela piti eno uro premazu?

Hvala

Pozdravljeni,

žal niste nič napisali za kakšne vrste premaz gre. V nosečnosti se načeloma izogibamo vnosu zdravil in podobnih učinovin, tako da jih v naprej odsvetujem, če le niso nujno potrebne, sicer pa je s tem verjetno seznanjen tudi vaš zobozdravnik.

Srečno.

Zdravo,

najprej bi se vam zahvalila za hiter odgovor.

Da vam odgovorim, za kakšen premaz gre, ne vem, ker mi ni povedala, kaj vsebuje. Ima pa ta premaz tako pekoč občutek, če ga dobim na jezik in je nekakšna tekočina, ki jo z vatico vtre v zobe oz. v medzobne prostore in se z njim premaže zobe na vsakega pol leta, stane pa pri zobozdravniku okrog 40 eur in vedno pol ure po premazu ne smem nič jesti oz. niti ne smem ščetkati zob, razen tokrat je rekla eno uro.

Sem pa bila pri njej, ko sem bila noseča nekje 2 meseca in sem jo vprašala, če mi lahko dela ta premaz zdaj na zobe oz. kaj vse je dovoljeno v času nosečnosti, in mi je odgovorila, da je načeloma vse dovoljeno razen slikanja zob. Tako, da je zdaj drugič je nisem niti spraševala ampak ker sem prehitro spila vodo, še preden je minila ena ura, sem se ustrašila, če sem naredila s tem napako.

lp

Pozdravljeni,

še vedno ne morem vedeti za kateri premaz gre; jih je kar precej vrst. Ker ste spili vodo prej, bo premaz unčikoval manj kot bi sicer..to je vse.

Srečno.

New Report

Close