Premalo pečena riba v nosečnosti
Spoštovani,
Sem v 25. tednu nosečnosti in danes sem v gostilni jedla pečeno ribo. Šele ko sem do polovice pojedla, sem opazila, da riba ni dovolj pečena, v sredini je bila še rahlo rožnata. Zanima me, ali obstaja možnost kakšne okužbe, npr s toksoplazmozo? Je toksoplazmoza v ribah sploh prisotna? Vso nosečnost pazim kaj jem, zato me ta riba malo skrbi.
Hvala že vnaprej za odgovor in lep pozdrav
v ribah ni toksoplazmoze
Losos je riba in ribe nimajo nobenega stika z listerijo.
Pozdravljeni.
Tudi jaz pišem z enakim vprašanjem. Danes sem jedla orado (iz Hoferja), pojedla sem polovico.. meso je bilo pečeno, belo, nič rožnato, “glavna” kost pa je bila rožnata, ko sem jo zlomila, celo krvavkasta žilica.. res ni možnosti za listerio, toksoplazmozo? Literatura namreč navaja tudi možnost tega. Hvala in lep večer!
ne. Ribe nimajo toksoplazmoze, pa tudi listerije ne.