Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija prekratka kožica pod jezikom

prekratka kožica pod jezikom

Pozdravljeni,

ker se spopadam z težavo kratke kožice pod jezikom, se obračam na vas kot strokovnjake na tem področju, v upanju, da mi pomagate. In sicer sem stara 20 let in že nekaj časa premišljujem o kratki operaciji in sicer kožice pod jezikom, ki pritrjuje jezik v ustno votlino. Imam namreč zelo pomaknjeno proti konici jezika in sem zato omejena.Vem, da to ponavadi odstranijo že novorojenčkom ampak so mene očitno spregledali. Zato me zanima ali menite da je prepozno ali je to sedaj še izvedljivo in če ja, na katerega otorinolaringologa se lahko obrnem (raje bi zasebnega)?
Nekje sem zasledila, da če bi kožico pri tej starosti odrezala, bi bila možnost šušljanja kljub temu, da s tem sedaj nimam problemov, zato me zanima ali to drži?

Za pomoč, se vam že naprej lepo zahvaljujem.

Lp., Petra

Spoštovani,

poseg lahko izvede katerikoli ORL specialist. gre za enostaven prerez s škarjicami kar na stolu v ambulanti, pred tem pa površinsko omrtvičimo ta predel. Posledic ne pričakujemo, razen možnost manjše krvavitve takoj po posegu. Torej brez strahu!

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close