Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Prekomerno potenje pod pazduho

Prekomerno potenje pod pazduho

Lep pozdrav!
Že nekaj let se soočam s to podpazdušno nadlogo, vendar neuspešno. Zamenjala sem že ogromno deodorantov, antiperspirantov,… – nekako je zaleglo za maksimalno 1 mesec, nato sem se zopet začela potiti kot konj. Ni važno, ali mi je vroče ali mrzlo, vedno se bodo na majici poznali potni madeži vsaj 10 cm premera, majice pa lahko po 10-15x uporabi enostavno vržem proč – pa ne zaradi razbarvanja, temveč zaradi vonja, ki ga niti s pranjem ne spravim več ven. Na drugih delih telesa s potenjem nimam pretiranih težav, tudi debela nisem (ITM imam 20).

Ker je to tudi že zelo načelo mojo samozavest (zdi se mi, da je iz leta v leto huje), me zanimajo plusi in minusi naslednjih estetsko-kirurških posegov:
– odpravljanje prekomernega potenja z laserjem (trajno zmanjšanje potenja za 70-80% s 1.posegom). Tega posega sicer še nisem zasledila v Sloveniji, ampak le v tujini, ali pa sem spregledala.
– injiciranje botoxa v pazduhe (100% zmanjšanje za 6-10 mesecev, nato je treba postopek ponoviti). Dolgoročno zelo draga zadeva :/

Sicer sem zasledila še kiretažo žlez znojnic in pa simpatektomijo, vendar se mi glede na to, da naj bi to popolnoma prekinilo potenje, ne zdi ravno “zdravo”. Predvsem me zanima odprava potenja z laserjem (nisem na internetu zasledila nikakršnih izjav ljudi, ki so se za to odločili), alternativno pa tudi botox. Če ima kdo izkušnje s tem, bi bila zelo vesela, če jih opiše 🙂

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljena!

Sicer je tema že stara, pa vendar, mogoče pride komu v pomoč. Tudi jaz sem imela strašne probleme s prekomernim potenjem, tako da sem se pred parimi leti odločila za simpatektomijo – pri tem posegu ti namestijo na živčne poti nekakšne sponke, ki prekinejo dovod, tako da se potenje zmanjša ali ustavi… Operacija je uspela in potenje je prenehalo.
Po parih letih pa se je potenje začelo vračati (tudi ko sem bila jaz na operaciji, je bil istočasno v sobi fant, ki je potreboval ponoven poseg in sicer samo na eni podpazduhi, ker se mu je tam potenje povrnilo). Seveda nisem hotela iti še enkrat na operacijo, ker le ta ni najbolj prijetna 🙁
Potem pa sem na netu našla preparat AHC 20 – vsa obupana ga naročim in DELUJE!!!
Namažeš se 1x na 14 dni/3 tedne in se ne potiš cel čas! Tako da ga sedaj uporablja tudi moj oči in tudi njemu je super.
Lep pozdrav!

Škorpijonka,
semo ti hotela samo reči hvala, ker ko sem prebrala še ta post o prekomernemu potenju, sem šla skeptično v nabavo še tega preparata AHC20.

Ja, tudi meni pomaga in to zeloooo, skoraj neverjetno. Po tolikih letih potenja sem včeraj šla prvič ven v majici, ki ni bila bela ali črna ampak turkizna!! In nobenih mokrih 20cm madežev. Uporabljam ga 2 tedna. Upam, da bo tole trajalo in trajalooooo :D.

lp

Pozdravljene!

Tudi jaz imam kar velik problem kar se tiče potenja :/
Ležala, spala, nič ne delala imam pod pazduho velik flek in se že veliko časa ukvarjam s tem da to odpravim. Probala sem razne proizvode, tudi ta ki je nazadnje prišel ven Persirex pa ne pomaga. Mislim da mi preostane samo če AHC20.

Prosim poročajte, ali vam še zmeraj pomaga.

Lep pozdrav.

Pikolinika,
meni še vedno pomaga. Zdaj bo že en mesec. Je pa res, da tudi mene srbi pod pazduho, ko si nanesem ta ahc in tudi kasneje me srbi ampak se da zdržati. No, upam, da bo še kar trajalo. Glede potenja pa sem na istem kot ti… Vem, kako to zna bit neprijetno :(. Na operacijo pa si nekako ne upam, ker se bojim da se mi pojavi nadomestno potenje drugje in še močnejše.

Pozdravljene punce!!!!

IMAM REŠITEV! To vse sem že poslala na večih straneh in bom kar prekopirala…

Ker sem pred enim letom tudi sama prečekirala vse možne forume in spletne strani zaradi nenormalnega potenja, sem se odločila, da vam sedaj pridem povedat svojo zgodbo z rešitvijo in vam pomagam!

Vse od 12.leta, ko sem dobila prvič menstruacijo pa do lanskega leta (sedaj sem stara 23 let), sem imela VELIKO težavo s potenjem. Moje potenje ni bilo minimalno, ampak res nevzdržno. Moje potenje je zgledalo tako, da sem se zjutraj umila (temeljito), nato tekom vseh let uporabljala razne vrste deodorantov, antiperspirantov, kristal… v glavnem vse kar je obstajalo v lekarnah in drogerijah, nato oblekla majico in čez 5 minut sem imela madež pod pazduha velik že dobrih 5 cm… ko sem se odpravila bodisi v šolo ali po opravkih se je ta madež razširil vse do do srednjega dela reber in naprej proti prsim… Bilo je zelo neprijetno in nelagodno, zato včasih niti nisem upala premikat rok, kaj šele dvigovat (tega nisem poznala, kar je bilo še huje). Nikjer se nisem mogla sprostit saj sem imela v glavi samo to, kakšen madež imam pod pazduho.
AMPAK TO ŠE NI VSE… po vrhu vsega je še, morem se tako grdo izrazit, smrdelo in zaudarjalo. Gnusla sem se sama sebi. Ni bilo dneva, da se ne bi obremenjevala s tem. Vsi drugi so mi priporočali taki in drugačni deodorant, a meni ni pomagalo NIČ! Ko sem prihajala domov in dala prat stvari, mi je mama zmeraj rekla, da to ni normalno kako mi smrdijo majice. Majice sem seveda na dva tedna ali tri kupovala nove… ker se ta vonj nikakor ni dal sprat iz majice. Naslednjič ko sem spet oblekla majico in se spotila, je že tako smrdela, da je bilo obupno. Nato sem celotno srednjo šolo komaj zdržala, čeprav sem z vsemi sošolci odkrito govorila o svoji težavi, saj me je bilo resnično sram, da bi kdo mislim, da se ne umivam. Mama me je zmeraj tolažila, da je pa to morda zdaj ko odraščam in se razvijam (čeprav sem bila zelo razvita že v prvem letniku srednje šole) in da bo to čez čas minilo. Kasneje sem prišla na fakulteto in seveda se je vse skupaj nadaljevalo. Na faks sem si nosila dodatne majice in se na wcju preoblačila in uporabljala vlažilne robčke, da sem preživela dan kar se da ”normalno”. Skrbelo me je, saj sem počasi zaključevala študij, kako se bom zaposlila, saj na delu ne moreš zaudarjat, se preoblačit ali karkoli drugega… po vrhu vsega pa včasih to ne traja zgolj 8 ur, ampak tud cel dan. Razmišljat sem začela o medicinskem posegu, da ti preščipnejo žleze… ampak sem se bala, da bi mi potem to nenormalno potenje vdarlo ven kje drugje (ker stranski učinki pri nekaterih so takšni).

Nato pa mi lansko leto teta pove, da ji je sodelavka povedala, da je imela nenormalne težave s potenjem in da odkar uporablja SODO BIKARBONO, nima več težav s tem. In tako sem se odločila, da to tudi sama poskusim. Takrat sem imela ravno en teden dopusta (od študentskega dela) in sem rekla, da lahko poskusim, saj doma ne bo težave, če mi ne pomaga, se lahko takoj umijem itd. In po enem tednu, ne morem povedat bolj navdušeno kot lahko SO TEŽAVE MINILE! Od takrat dalje uporabljam sodo bikarbono in odkrito povedano se več niti prav ne spomnim, da sem kdaj sploh imela težave s tem. Mogoče bo imela kera zadržke, da bo zamašilo pore in gor in dol… ampak jaz nimam nikakršnih težav in mislim, da je to ravno poanta… da se te znojnice zaprejo. Mislim, da je to vseeno boljše kot pa medicinski posegi. punce, res vam svetujem… probajte in javite kako vam je uspelo.

SODO BIKARBONO UPORABLJAM NA TA NAČIN:

– zjutraj, ko se umijem vzamem sodo bikarbono… prste si navlažim z vodo in potapkam v sodo bikarbono ali pa si je malo vsipam na prste in jo nad umivalnikom razporedim po celotni pazduhi in naokoli
– zvečer se ponovno umijem in vredu sperem sodo bikarbono
– brez da si jo nanesem grem spat in zjutraj ponovim rutino (zvečer si je ne nanesem, da koža diha in da si ne uničim žlez-čeprav nikjer nisem prebrala, da bi lahko soda bikarbona škodovala)

SODO BIKARBONO KUPUJEM v Eurospinu (upam, da ga imate v vašpem kraju ali v okolici), saj tam prodajajo sodo bikarbono v 500 g škatljicah in si je nakupim za nekaj mesecev v naprej, saj stane le okoli 50 centov (ne spomnim se točne cene). Pred tem sem si kupila eno manjšo sodo bik. v trgovini spar (imajo tudi v ostalih), ki jo prodajajo v manjši okrogli škatljici in vanjo nasujem sodo iz velike škatlje. To okroglo škatljico sem kupila, ker je boij priročna in jo lahko vzamem kamorkoli zraven.

sporoči mi ,prosim ,ali si se po nanosu z sodo bikarbona, tudi namazala z deodorantom ,ker če se namažes samo z sodo imaš verjetno vonj? hvala Sneži

Tudi mene zanima isto … Kako je s tem danes, še “deluje” in funkcionira? Kako je torej z deodozorantom? Res hvala za pomoč … Hodim v 2. letnik sredenje šole, MORAM SE NEKAKO REŠIT TEGA … 🙁

Zivjo
Jaz sem imela 11let nazaj simpatektomijo. In od tistega dne se ne potim vec. Tako vesela da ne znam poveedat 🙂 sponkic sploh ne cutim.super res.

Pretirano potenje res zna biti nadležno. Sam praktično ne uporabljam deodorantov in raznih drugih kemikalij.
Vsaj pri meni na potenje vpliva tudi hrane. Poleti raje jem sadje in zelenjavo predvsem lahko hrano.

Pred kratkim sem zasledil, da neko češko podjetje izdeluje naprave, ki preprečujejo prekomerno potenje rok in nog. Rezultati so zelo dobri. Več na povezavi

Mogoče komu pomaga.

New Report

Close