Prekomerno potenje
Pozdravljeni, star sem 23 let, dobre 3 tedne sem imel suh kaselj, 2x sem imel “mejno” temperaturo. Ker sem mislil da gre le za prehlad sem kaselj zdravil zgolj s sirupom toda brez uspeha. Veckrat v teh 3 tednih so se mi pojavili napadi potenja (pri prehodu hladno/toplo npr. vstop v avtobus, vstop v trgovino). Na koncu sem dobil za par dni hudo vrocino (tudi do 40). Po zdravniskem pregledu so ugotovili da gre za bakterijsko vnetje respiratornega sistema, vendar ne pljucnica. Dobil sem antibiotik amoksiklav 2x dnevno, 7 dni in zdravila za nizanje telesne temperature.
Nekaj casa sem izkasljeval sluz, po 9. dneh cistega pocitka se je stanje normaliziralo, ostaja pa mi prekomerno potenje (predvsem v predelu cela, vratu, prsi, hrbta). Spotim se pri normalni 10min hoji pri zmerni temperaturi, pri hoji po stopnicah. Zdravnica mi je povedala da je lahko potenje povezano z infekcijo, ki je v mojem primeru trajala ze 3 tedne pred nastopom vrocine. Zato me zanima ali je tako potenje normalno, morda povezano s predhodno izcrpanostjo telesa? Koliko casa lahko traja? Je potreben dodaten pocitek? Prej sem se spotil precej hitro vendar pri sportnih aktivnostih, nikoli pri normalnih vsakodnevnih aktivnostih. Nisem jemal nobenih drog, v prehrani tudi ni sprememb.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Pozdrav!
na vsak način je nekdo, ki je v fazi prebolevanja težke infekcije, ki se še ni popolnoma stabiliziral podvžen prekomernemu potenju.
Da se organizem ponovno vrne v stanje, ki je brez infekcije, ki je normalno, lahko traja nekaj mesecev.
Počitek, vitamini, zdravo življenje…. kaj dosti drugega ni možno.
Lp