Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija prekomerno izpadanje las

prekomerno izpadanje las

LEP POZDRAV

Stara sem 36 let in imam težavo z prekomernim izpadanjem las. Naj pove, da sem letos julija pričela z jemanjem Pivit D3 kapljic zaradi močno znižanih zalog D vitamina. Kapljice mi je predpisal endokrinolog. Na začetku nisem opazila nobenih sprememb razen, da me je malo zvijalo v črevesju. V septembru pa se je začelo z izpadanjem las. Sprava sploh nisem bila toliko pozorna na to, dokler nisem opazila da pa zadaj od vratu gor skoraj da nimam več las. Gostota las je po celi glavi pol manjša. Od septembra naprej tudi kronicni prehladi. Samo da sem si umila lase že prehlad in to vsakič. Bila prehlajena najman 20x. V krvi povišani eozinofilci, parazitov nimam. Ker je imela tudi hčerka alergično reakcijo na te kapljice kot dojenček, sem prekinila z jemanjem. Stanje se je takoj izboljšalo, lasje ne odpadajo več. Ni več prehladov in trebušnih krčev. Sedaj pa me zanima ali so lahko te kapljice kaj poškodovale lasne mešičke ali bodo lasje zrasli? Naročena sem tudi k dermatologu, vendar je čakalna vrsta zelo dolga. Si lahko kaj pomagam sama,da bi zrasli hitreje. Se opravičujem na izrazu vendar počutim se kot oskubljena kura:(

Zdravnik mi je rekel, sem očitno preobčutljiva na neko sestavino,ki je v teh kapljicah. Je polno konzervansov. Še to kar piše v navodilih: metilparahidrosibenzoat lahko povzroči zapoznele alergične reakcije, makrogolglicerol hidroksistearat lahko povzroči želodčne motnje.
Hvala za odgovor

New Report

Close