Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Prekomerno izločanje sline

Prekomerno izločanje sline

Pozdravljeni!

Že nekaj let imam zelo čudaški problem. Čutim, da imam neprestano potrebo po požiranju sline. V ustih se mi ves čas nabira ogromna količina sline. Včasih ko usta odprem, mi slina priteče kar v curku. Predvidevam da je to psihičnega izvora, ker ko enkrat začnem misliti na to, ne morem tega več odmisliti. To se mi zadnje čase dogaja zelo pogosto. A poudarjam, samo ko o tem razmišljam. Ko se z nekom pogovarjam, postopoma na to pozabim in se to ne dogaja več. A zelo pogosto se k temu stanju vračam. Ali mogoče veste, kako se lahko tega problema rešim? Stara sem 22 let. To se mi pojavlja že od mladih let in me res bremeni. Počutim se tudi skrajno čudaško, ker vem, da je to ob enem zelo nepomembna težava, po drugi strani pa me zelo izčrpava. Tega problema sploh ne upam nikomur zaupati, ker vem, da je to zelo nenavadno.

Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani,

psihično vznemirjenje res lahko prispeva k še večjemu izločanju sline. Najbolje bo, da se naučite dihalnih vaj, s katerimi se sprostite in ustavite moteče izločanje.

Vsekakor pa je več sline mnogo bolje kot premalo – tudi koz zaščita proti kariesu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close