Pozdravljeni, pri Safe Investu imam sklenjeno življenjsko zavarovanje za dobo 25 let, vezano na ATS oz. sedaj evro. Preteklo je ze 10 let, pa nimam obcutka, da gre za varno zadevo, oz. ob raznoraznih prevarah, ki se dogajajo, pomislim, da bo tudi to moje pocetje cez 15 let izhlapelo v zrak. Razmisljam, da bi vse skupaj prekinila. Kaksne so posledice? Kaj vi mislite o tem, oz. kaksno varovanje, ce sploh imam? Poleg tega se vsakih nekaj let domislijo, da bi bilo treba to vsoto povecati, ce naj bi na koncu sploh kaj ostalo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
PS
Obstaja kaj bolj zanesljivega kot zgoraj omenjeno oz. kaj bi mi vi priporocali.
Safe invest je takrat tržil zavarovalnico Maribor,če se ne motim..Premija je bila vezana na ats,zdaj pa je vezava na euro.
Zavarovalno vsoto zavarovalnica garantira,seveda ob izteku zavarovanja dobite poleg zavarovalne izplačan dobiček-še cca 90%.
Najslabše bi naredili,če bi vašo pogodbo prekinili,ali kakorkoli spremenili.V tem primeru vi največ izgubite,zavarovalnica pa najmanj.
Priporočam vam,da ohranite vašo polico,verjemite mi,da boste na koncu vendarle zadovoljni.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Zahvaljujem se vam za odgovor, obenem pa me zanima se dvoje:
kdo ali kaj na tem svetu lahko garantira, da ves moj 25.letni vlozek ne izpuhti v zrak in
kako naj izvem, kaksen je bil moj vlozek do sedaj oz. kaksna bo vplacana vsota po vseh teh letih.
Mi je kar nerodno glede lastne nevednosti.
Zato se enkrat hvala vnaprej.
Koliko ste vložila lahko izračunate na ta način,da seštejete vplačane premije do sedaj in pripisan dobiček,o višini katerega vas vsako leto obvesti zavarovalnica.
Tudi ekonomisti priznavajo,da spada naložba v zavarovalno hišo med najvarnejše naložbe in jaz jim verjamem.
ga.Neža,z vašo polico je vse v redu.splača se vam še naprej varčevati,ob izteku pa boste vendare zadovoljna.Naj vas ne skrbi,če pa boste kdajkoli kaj potrebovali pa bom vesel,če se obrnete name
S spoštovanjem,Bruno