prekinitev nosečnosti v 26 tednu
Mene ta pekel čaka naslednjo sredo. Na morfologiji so odkrili hudo okvaro srca in odločili smo se za prekinitev nosečnosti, tudi jaz sem v 26. tednu. Ko sedaj berem te zapise, me šele postane zares groza… Včeraj so mi zagotovili, da je otrokova smrt takojšnja, zato sedaj ne razumem, kaj počnejo 20 minut, kot je zapisala ena zgoraj…
Ali so vašim partnerjem dovolili, da so ves čaš poleg vas?
Tudi midva sva razmišljala o Parku Zvončkov, sedaj pa berem, da je večini od vas žal, da se niste odločile za individualni pokop…
Pa še to – veliko vas piše o odtisih nogic in rokic. Kako ste to izvedle?
Njegova.mamica tudi jaz tako mislim.. jaz hocem samo njo!! Ampak vem da zal to nebo mogoce:( zato hocem cimprej zanositi da bo obcutek spet isti. Verjamem da bom naslednjega otroka spet imela tako rada in bom hvalezna da ga imam. Nisem se sla na raztros pepela ker je sele zadnji ponedeljek v mesecu. Si pa zelim iti vendar mi je nekdo omenil da mi bo mogoce se huje ce bom sla. A je to res? Vasa druzina oz ti si sla?
Hvala! Tudi vi ste dali precudovito ime.
Maxmax mi je zelo zal da boste mogli cez to. Dobro je to da imaste cas da se s tem sprijaznite. Jaz sem za prekinitev vedela ze vec kot en teden pa sem vedela da je to najboljse za mojega otrocicka tako da mi je to zelo pomagalo. Pa tudi ob porodu nisem bila tooliko custvena kot bi lahko bila. Malo je tudi prislo za mano ampak je bilo sigurno lazje ker sem o tem vedeli ze nekaj casa.
Danes je komaj en teden od poroda, zdi pa se mi ze cela vecnost:( 20 minut sem napisala jaz da traja ker ti vstavijo igro v trebuh in potem preko UZ gledajo kje se tocno nahaja in potem se nekaj casa rabi da pridejo do srcka..meni so rekli da se je moja izmikala:( tako da je mogoce dlje trajalo.potem pa dodajajo vec tekocine za ustavitev srcka in takrat imajo iglo se vedno v trebuhu dokler srcek ne neha biti..
zal mi je da se to tudi vam dogaja. Sploh nisem vedela koliko ljudi to prezivlja dokler nisem tudi jaz sla cez to:(
Ko pa bo sel porod mimo boste bili zalostni ampak boste vedeli da ste se resili in naredili dobro za otroka..to kar naredi dobra mama
Razumsko sem tudi jaz prepričana v pravilnost najine odločitve, duša pa je popolnoma zlomljena. Trenutno me pokonci drži edino moj starejši sin. Njegova vprašanja o dojenčku so sicer zelo boleča, vendar je istočasno tudi moje sonce. Je še premajhen, da bi razumel, kaj se dogaja…
Imela bi še eno vprašanje – delodajalca bi morala obvestiti, koliko časa bom odsotna, pa mi nekatere stvari niso čisto jasne. Povsod na netu piše 42 dni, včeraj pa mi je sestra rekla, da dobim toliko dni, koliko tednov sem bila noseča, v mojem primeru torej 26. Ulaah7, kako je bilo pri tebi?
Ulaah7, jaz ti priporocam, da gres na raztros. Najbrz bos res mislila, da te bo pobralo od hudega, ampak tako bos vsaj vedela, da si za tvojo puncko naredila vse, kar si lahko. Jaz si zelim, da bi meni takrat kdaj to rekel.. Mi namrec nismo sli, in to je se dodatna bolecina zame. Pocutim se kot najslabsa mama na svetu, da niti pogreb od lastnega sina nisem sla 🙁 ..Takrat zal nisem mogla niti pomisliti na to, nepojemljivo mi je bilo, da bi sla na njegov pogreb.. Napaka, ki si je v celem zivljenju ne bom oprostila. Moj sin je namrec bil popolnoma zdrav in svet se mi je porusil v minuti, sploh nisem mogla dojeti kaj se je zgodilo, in se zdaj, po 2 letih, ne morem verjeti 🙁
Maxmax, zal mi je, da se ti to dogaja.. Glede odtisov nogic in rokic jih naredi kaksna babica ali medicinska sestra.. Meni je ena babica sama ponudila to moznost, in sem seveda rekla da ja, ce ne pa reci sama za odtise. Zal mi je, da mi niso rekle, naj ga cim vec slikamo in naj se slikamo tudi skupaj z njim.. Zal mi je, da nimam plenicke v katero je bil zavit.. Zal mi je, da nimam pramena njegovih las.. Vse to zelo manjka, najbolj pa manjka on 🙁
Se 1×, zal mi je za vas.
Njegova.mamica sigurno si naredila vse po tvojih najboljsih moceh tako da se ne rabis tako slabo pocutiti. Tudi jaz se zdaj sprasujem npr zakaj je nisem vec casa imela v narocju, zakaj nisem naredila vec slikic, zakaj nisem tisto in tisto.. pomojem se bi vedno tako sprasevale. A lahko nekaj vprasam? Je vasemu sincku sam srcek nehal biti pa ste zato rabili prekiniti z nosecnostjo? Seveda ni treba odgovoriti ce ne zelis..samo ker sem prebrala da je bil vas Lan popolnova zdrav.
So jo hitro odnesli proc od tebe? A si se slikala skupaj z njo? Je pa res, da bilokaj bi naredile nam ne bi bilo dovolj, nic ne more biti dovolj, ce pa njih ni tukaj z nami…
Ne, mojemu sincku ni nehal bit srcek.. Umrl je med porodom, med samim iztisom, zaradi zdravniske napake..zadusili so ga 🙁 Njegov srcek je bil so zadnjega trenutka, inkubator ga je ze cakal,… :'( Res je bil pravi borec..
Sozalje vsem mamicam in ockom 🙁
Tudi nama se je zgodila nesreca v 30tednu sva izvedela da imava nerojencka z kromosonsko boleznijo spinabifida najhujse oblike zavleklo se je pa zaradi malomarnosti ginekologinje in tudi na nuhalni pri strahovi niso opazili .opazili so v 30tednu in nas je ginek. Poslala spet k strahovi kjer so ugotovili diag. pa se ce nebi sama hotla izvedeti spola nebi vedela rodila bi bogega otroka danes sva opravila pregled ib odlocitev prekinitve nosecnosti 🙁 pocutim se grozno in me zanima kako boli poseg ko ti z iglo prebodejo trebuh ker se igel zelo zelo bojim hvala
Mene je bolela igla. Ker dosti casa so z njo notri v trebuhu ker morajo se prepricati da pride igla v otrokov srcek. Ne se bat, saj mine. Mi pa je zal da morate tudi vi cez to. Moja puncka je tudi imela spino bifido hujse oblike pa pomaga ce se prej sprijaznis preden gres na umetno prekinitev. Ce pa ste rekla da ima hujso obliko potem pa verjetno veste da je to najboljsa odlocitev in samo se to date cez in bo veliko lazje. Tudi meni so pozno (23.teden ugotovili).. Ne morem si pa predstavljati kako bi bilo se kasneje 🙁
Zdaj ze pol leta ni moje puncke, je tezko ampak veliko lazje kot na zacetku.
Javite kako bo potekalo.
Moj porod je trajal 9 ur in je bil bolec.. Potem pa ko sem rodila nisem cutila cisto nic vec in sem pozabila bolecino. Mojo puncko sem imela v narocju, jo slikala da jo imam za spomin. Mogoce bi bilo vredu da tudi vi tako naredite ce zelite videti otrocicka.
Zraven mene je pa rojevala se ena gospa ki pa ji ni bilo tezko kakor sem videla tako da je cisto odvisno od osebe.
Srecno!
Moje sozalje za puncko :(..Ali te je strasno Bolela igla?koliko casa je trajalo?kje pa si rodila? Mi lahko prosim malo bolj podrobno razlozis potek celega posega in poroda kajti res me je zelo strah in se zelo bojim ker je to moja prva nosecnost..a je tvoja punčka pokopana v parku zvončkov? Hvala za odgovor
Hvala!
Z iglo me je kar precej bolelo ja. Torej prides v sobo in prvo gledajo preko UZja potem pa zacnejo z iglo. Tacas natancno gledajo preko UZja kje se nahaja otrokov srcek in ko je igla v srcku zacnejo dajati tekocino ki ustavi srcek. Ponavadi traja par minut potem pa je konec. Drugace pa imas iglo v trebuhu pomojem 15min. Ali je pa meni toliko casa to izgledalo. Meni se je zdelo da sem not 20 minut no.. Nevem.
Porod pa dobivas tabletke.. Prvo neko vaginalno potem pa tablete za v usta ki sprozajo popadke.. No to je ponavadi naslednji dan po tisti igli.. In zacnejo se krci. Meni so zaceli od 13h pa rodila sem ob 22h. Enkrat okrog 20h so mi dali protibolecinsko v zilo ki ni pomagala na zacetku dokler niso povecali doze in potem se mi je tako vrtelo in nisem vec cutila nic pa sem zaspala za kaksnih 20min.. No potem mi je voda odtekla pa sem bla v porodno. Tam je bilo konec v 5 minutah. Se malo je bolelo vendar je za zdrzat. Potem pa takoj pozabis na bolecino. Jaz sem rodila v Lj (tudi moja 1. Nosecnost) in niso bile vse sestre ravno prijazne. In moja puncka je pokopana v parku zvonckov. A ti imas fantka ali puncko? Kje bo tvoj otrocicek pokopan?
Kdaj imas prekinitev nosecnosti? Baje ob sredah delajo poseg z iglo?