Najdi forum

prekinitev nosečnosti v 26 tednu

Prav lepo pozdravljam vse tu gor, bral vse, sočustvujem z vami in konkretno povem-vprašam, če je kaj točnih izkušenj.
Nosečnost tu prekinjena 3.1. v 26. tednu in 2 dni, teža fantka 410 g, zaradi genske napake, ki je naredila vse narobe. V podrobnosti tu ne grem, če koga posebno zanima pa povem.
Kot prvo me je na odpustnici zmotil zapis ; splav ploda, čeprav je to dejansko porod otroka. Razveselilo pa na drugi strani ; porodniški dopust. V porodnišnici dr, psihologinja in babica rekle, da z odpustnico na CSD uredit porodniško. Tam zahtevajo rojstni list. Kličem v Lj. porodni blok Anito Prelec, ki pove, da je tu neka neusklajenost pri pripovedi in zapisu, da rojstni list ker je bila teža le 410g (starost pa 26 tednov), ne pripada in tudi posledično porodniška ne.
Morata biti izpolnjena oba pogoja za rojstni list, 500 g in nad 22 tednov ???

Najprej iskreno sožalje ob izgubi želenega otročka!

Tako so meni rekli, da naj bi bila oba “pogoja” izpolnjena, pa se nisem strinjala z njimi…..odgovor:Pa vi veste koliko dela je, rojstni list, smrtovnica…bla bla, izzid pa je tak kot je? Ma boli mene koliko je dela….ampak tako pač je. Lahko se pač odločijo tako ali drugače, če en parameter “pade”. Najin tine je imel tedne, pri teži mu je manjkalo borih nekaj gramov, pa je bil visoki splav in odgovor zgoraj…..napisali pa mrtvorojen, čeprav je živel še kar nekaj časa in se trudil….pomagali pa mu niso…..morda bolje tako, morda ne….tako je moralo bit, očitno in to sem morala sprejet.

Škratek

na fb obstaja skupina kjer se pogovarjamo o nasiš angelčkih naslov skupine je MAMICE ANGELČKOV

Dober dan. Jaz imam zelo tezko odlocitev sedaj. Moj otrok ima spino bifido (manjka ji del kosti v hrbtenici, misica in koza) in kot posledica tega pa tudi hidrocefalus (tekocina v mozganih). Sedaj sem noseca 24 tednov + 5 dni.
Ker je moznost operacija otroka preko mene, torej v maternici.. da to tocko zasijejo zato da nebi naredilo se vec skode v nosecnosti, sem razmisljala da bi naredila operacijo ki jo delajo samo v svici. Izvedela sem da tudi z operacijo ima moja puncka malo moznosti da bo imela normlano zivljenje. Torej z operacijo ima 30procentov da je celo zivljenje na vozicku, ostalih 70 pa da lahko se ustane in hodi nekaj metrov, ceprav bolj pocasi in na dolge razdalje pa bi potrebovala vozicek. 40 procentov je da bo po rojstvu potrebovala operacijo glave zaradi tekocine v mozganih, ni nujno da bo lahko zadrzala urin in da bo imela spolne obcutke. Ker mislim da si moja hcerka zaluzi boljse zivljenje sem se odlocila da prekinem nosecnost. Trenutno sem v Avstirji zaposlena zato imam tukaj ginekologinjo itd. Rekla mi je da grem jutri spet na pregled v Innsbruck kjer mi bodo povedali ce mi bodo odobrili prekinitev, baje pa je malo moznosti za odobritev. Nato bom vprasala se v Sloveniji in ce ne bodo dovolili bom naredila operacijo. Imam pa se zelo malo casa do moznosti operacije (se 1teden pa 2 dni), cene bo prepozno.
To sem vam napisala zato ker upam da mi bo znala katera povedati ce je imela kaksno podobno situacijo z bilocim ali z operacijo otroka v maternici, ali s spinobifido, ali z hidrocefalusom, ali z razlogi za splav ob taksnih tednih. PROSIM PROSIM. Zdaj zacenjam razmisljati da mogoce ji je usojeno ziveti. Sama se tezko odlocam ker bi najraje da imam svojo puncko in da bo vesela v zivljenju.

Lp

Dober dan. Jaz imam zelo tezko odlocitev sedaj. Moj otrok ima spino bifido (manjka ji del kosti v hrbtenici, misica in koza) in kot posledica tega pa tudi hidrocefalus (tekocina v mozganih). Sedaj sem noseca 24 tednov + 5 dni.
Ker je moznost operacija otroka preko mene, torej v maternici.. da to tocko zasijejo zato da nebi naredilo se vec skode v nosecnosti, sem razmisljala da bi naredila operacijo ki jo delajo samo v svici. Izvedela sem da tudi z operacijo ima moja puncka malo moznosti da bo imela normlano zivljenje. Torej z operacijo ima 30procentov da je celo zivljenje na vozicku, ostalih 70 pa da lahko se ustane in hodi nekaj metrov, ceprav bolj pocasi in na dolge razdalje pa bi potrebovala vozicek. 40 procentov je da bo po rojstvu potrebovala operacijo glave zaradi tekocine v mozganih, ni nujno da bo lahko zadrzala urin in da bo imela spolne obcutke. Ker mislim da si moja hcerka zaluzi boljse zivljenje sem se odlocila da prekinem nosecnost. Trenutno sem v Avstirji zaposlena zato imam tukaj ginekologinjo itd. Rekla mi je da grem jutri spet na pregled v Innsbruck kjer mi bodo povedali ce mi bodo odobrili prekinitev, baje pa je malo moznosti za odobritev. Nato bom vprasala se v Sloveniji in ce ne bodo dovolili bom naredila operacijo. Imam pa se zelo malo casa do moznosti operacije (se 1teden pa 2 dni), cene bo prepozno.
To sem vam napisala zato ker upam da mi bo znala katera povedati ce je imela kaksno podobno situacijo z bilocim ali z operacijo otroka v maternici, ali s spinobifido, ali z hidrocefalusom, ali z razlogi za splav ob taksnih tednih. PROSIM PROSIM. Zdaj zacenjam razmisljati da mogoce ji je usojeno ziveti. Sama se tezko odlocam ker bi najraje da imam svojo puncko in da bo vesela v zivljenju.

Za strokovni nasvet se obrni na gospoda dr. Pušenjaka, na forumu ABC Ginekologije.
Tudi jaz sem rodila visoki nosečnosti …. grozovita izkušnja.

Za strokovni nasvet se obrni na gospoda dr. Pušenjaka, na forumu ABC Ginekologije.
Tudi jaz sem rodila visoki nosečnosti …. grozovita izkušnja. Plod/ otroka se usmrti z inekcijo skozi trebuh, nato sprožijo porod z umetnimi popadki.

Jaz sem dozivela izgubo otroka, zato ti na srce polagam, da je to nekaj najhujsega kar bos dozivela, to je tvoj otrok!! Sliko, odtis nogice, vse to nujno nujno opravi, ceprav bo tezko! Glede pokopa pa resnicno poskrbi, da ga pokopljejo v tvojem kraju, da bo blizu vas, saj v lj park zvonckov ne odobravam v tj starosti otrocka.. nikakor nisem dovolila obdukcije, da se mojega otroka dotikajo..itak ne bo drugace, ..
brez obdukcije, pokop v tvojem kraju..!!!
Jaz sem pri njem po 3x na dan..to rabim..
Zelo socustvujem s teboj!!!

Zelim ti, da se bo nosecnost uredu iztekla in da bos gledala svojo puncko odrascati.
Ce pa bos zal postala ena izmed nas, zalujocih mamic, pa ti ze zdaj polagam na srce, da ne pusti si govoriti od ljudi, da bo minilo, da boljse tako, da boljse zdaj kot kasneje, da sej bos imela se otrok,… Ker zal v vsej bolecini, ki jo dozivljamo, poslusamo se razne neumnosti, ki so samo se dodaten noz v nase zlomljeno srce.
Tudi jaz ti svetujem, da naredi cim vec slik od tvoje puncke, vzemi pramen las, odtis rokice in nogice..ustvari cim vec spominov. Meni tega zal ni noben tega rekel in imam samo 6 njegovih slik in odtise rokice in nogice, zelo pa si zelim, da bi imela kaksno sliko skupaj z njim, pa druzinsko fotografijo, ampak takrat sem bila zal prevec v soku, ker je bil moj sincek popolnoma zdrav in se mi je dobesedno v sekundi porusil svet.
Glede pokopa ti tudi jaz svetujem, da naredi individualni grob v svojem kraju. Tudi tu smo mi naredili napako in smo ga dali v Park zvonckov, in tega si nikoli ne bom oprostila, ker imam do LJ 1 uro voznje. Gor grem minimalno 1× na teden, ampak zelim si, da bi lahko sla vsak dan, to mi zelo manjka.
Glede obdukcije pa se moras sama odlociti. Mi je nismo naredili, ampak ce cutite, da zelite dobiti cisto vse odgovore je boljse, da jo naredite.
To je to. Upam pa, da vsega tega ne bos rabila dozivljati, ker je res najhujsa mora v zivljenju.

Najlepsa hvala za vse odgovore.
se vedno cakam na odgovor. Sedaj sem noseca ze 25 + 4. Zanima me kako poteka vse do poroda. Kaj dajo otroku oz meni da prekinejo nosecnost?

Jaz tega sicer ne vem, ker je moj lepotec zal umrl med porodom. Mamice, ki pa so prekinile nosecnost zaradi otrokove bolezni pa pravijo, da ti skozi trebuh dajo injekcijo, ki uspava tvojega otrocka, potem pa ti sprozijo umetne popadke. Porod je pa cisto pravi porod.

Hvala vam za vse. Porod sem imela 4.6., popadki so trajali 9ur. Po porodu sem imela mojo najlepso puncko v narocju okrog 15min. Nemorem povedati kaksna lepoticka je bila res. Tako mi je zal. Se pa tolazim s tem da vem da sem jo resla saj se ji je stanje slabsalo vsak dan:(

Sem pa naredila par slikic, dobila sem odtiske nogice in rokice.. smo se pa odlocili za skupen grob ker sem v ljubljani pogosto saj tam zivi moja sestra, drugace pa mi je kar malo zal zdaj ko je slo to vse mimo.. tisto za pokop sem pa podpisala ko takoj pol urce po porodu ko sem bila se v soku.
Pa tudi obdukcije nisem hotela. Vem kaj je bilo narobe in hocem da moja puncka pociva v miru zdaj.

Me pa nekaj zeeelo skrbi.. a mislite da tisti vbod igle preko mojega trebuha v njej srcek boli otrocicka? Mene je zelo.. pa iglo so imeli v meni 20 min nekje in dva krat so me spiknili. Pa potem so morali se tocno nacentrirati srcka:((

Grozljivo!!! Travme, bolecine, jok, hormoni,.. cisca, mleko, strije vse te spremlja, tezak porod, otrocka pa nimas!
Mislim da je poskrbljeno da dojencek cim manj trpi.
Sploh ne moras verjet, kako majhen je otrocek pri 26.tednu!
Jaz sem imela grozljivo tezak in dolg porod..36 ur tako bolecih popadkov, da sem hotela samo se umreti.Ampak to sploh niso bili popadki, da bi bolecina med popadkoma prenehal..to je bila ena sama silovita bolecina v trebuhu in krizu, ..
Drug porod pa je bil pri 37.tednu, sploh ni primerjave v bolecinah..popadki normalni, nobene bolecine v krizu..
Zdaj je pred tabo tezko obdobje, stojta si s partnerjem ob strani, to je najpomembnejse!! Smo s tabo!!

Hvala res. Sem ze sla cez porod. 04.06. Sem rodila mojo najlepso pikico. Bila sem v 26 tednu, moja lepoticka pa je bila ze kr 36cm dolga. Nemorem verjet kako me lahko ta praznina cel cas spremlja. Se ce ne razmisljam o temu se pocutim tako zalostno.. v podzavesti imam to cel cas. Jaz tako komaj cakam naslednjo nosecnost da postanem spet vesela. A je katera ki je zanosila kmalu po prekinitvi? Meni so rekli 3-6 mesecev. Sicer bi rada takoj po 3.mesecih vendar me je strah da ne bo kaj narobe ce bom hitela

Oh, iskreno sozalje :(.. Tvoja puncka je bila rojena v istem tednu kot moj fantek, pa celo enako dolga sta bila. Nikoli si nisem mislila, da so v tem tednu ze tako veliki, ze popolnoma razviti dojencki, samo se malo bi morali zrasti do konca.
Jaz ti povem tako..jaz se po 2 letih neprestano cutim praznino in zalost. Na zavetku sem mislila, da bom hitro spet zanosila, potem sem si vsak mesec manj zelela drugega otroka, zdaj si ga pa sploh ne zelim vec. Je pa dosti mamic, ki zanosi takoj po 3 mesecih in srecno donosijo. To je stvar osebne odlocitve in zelje, ampak jaz ti priporocam da si zdaj vzami cas za tvojo puncko, za naslednjo nosecnost je se casa.
Res mi je zal, da je tudi tebe to doletelo.

Aja, pa se to.. Tudi meni so prinesli papirje za pokop ko sem ga imela se v narocju, jaz sploh nisem razumela kaj hocejo, tako da sta se odlocila moj fant in mama. Nikoli si ne bom oprostila, da smo ga pokopali v Parku zvonckov!
Kako pa si dala ime tvoji hcerkici?

Joj! Iskreno sozalje tudi vam:( grozno je koliko casa lahko ostaja ta praznina.. za vedno bom imela v mislis koliko bi bila moja puncka stara danes (tudi cez 15 let), se bom sprasevala kaksna bi bila ko odraste… 🙁 me pa zanima zakaj mislite da vam je minila zelja po otrocicku? Zaradi te izkusnje?
Moji puncki sem dala ime Sophie. Kako pa bi vasemu fantku?:)

Cim vec lepih trenutkov vam zelim!

Aja pa zakaj vam je zal da ste ga pokopali v Parku zvonckov? Oprostite za vsa ta vprasanja..vendar me je res strah da bo tudi meni vsak dan bolj zal da smo se to odlocli.

Res je, vecno jih bomo pogresali in vecno se bomo sprasevali kaksni bi bili, kaj bi radi poceli, kaj/kdo bi postali,..:( Zelja po otrocku me je minila, ker si zelim samo njega, nocem drugega. Ne morem si niti predstavljat, da bi imela drugega otroka.
Da smo ga pokopali v Parku zvonckov mi je zal, ker smo oddaljeni 1uro in grem gor lahko samo 1× na teden..pa grozno mi je, da nismo mi uredili njegov pogreb in vse to..in gor mu niti ne morem nesti vse kar bi rada, lahko samo kaksno svecko in rozico, drugo vse odnesejo :/ Mogoce vam ne bo zal, da ste jo pokopali gor, ampak meni je to se dodatna bolecina 🙁 Ste sli na raztros pepela?
Hcerkici si dala precudovito ime! Moj fantek je Lan.

Pa ne me vikat prosim.

New Report

Close