Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Prekinitev nosečnosti v 21tednu

Prekinitev nosečnosti v 21tednu

Zdravo mamice ker sem prvič na forumu in sem v težki situaciji,kjer enostavno ne vidim izhoda noseča sem 20tednov,in bi rada umetno prekinitev nosečnosti,sem v težkem položaju,zato res prosim brez grdih ter žaljivih komentarjev… zanima me kako vse skupaj poteka kako je?

…ko boš naredila splav, boš v še težjem položaju.
Sicer pa tako pozen splav ni možen, seveda če je z otrokom vse v redu.


Predlagam, da povprašaš na forumu ABC ginekologije in porodništva Vaš link dr. Pušenjaka, kaj se da narediti. Upam, da se ti bo zadeva rešila na tak ali drugačen način, da se ne boš počutila v brezizhodnem položaju.

Komisija v Lj je odobrila splav zdaj pa me zanima kako poteka? Rada bi da bi bilo čimprej konec.

Žal ti ne znam povedat, na srečo nisem bila v taki situaciji. Mogoče ti bo katera druga odgovorila, če ne, pa še vedno lahko povprašaš na forumu dr. Pušenjaka, verjamem, da ti bo znal povedati, kako zadeve tečejo.

Zanima me kako izgleda otrok v 21tednu? A je ze reden plod? A je razvit?

Več si lahko prebereš tukaj…
http://www.bambino.si/nosecnost_21_teden

Verjetno prepozno pa vendar…Sama sem imela splav v 20 tednu 2 meseca nazaj. Ne po lastni odločitvi. Otročku je prenehal biti srček.

Splav izgleda podobno kot porod. Najprej dobiš za pojesti 2 tabletki.. greš domov in se čez 2 dni vrneš. Ti tableti ubistvu ubijejo otroka in povzročijo odmrtje posteljice. Takrat ti vstavijo 4 tabletke v nožnico in počakaš 3 ure. Tu vmes se načeloma začne rahla krvavitev in krči. Potem dobiš pod jezik 2 tableti za 20 min, ki jih po preteku 20 min pogoltneš. Te tablete okrepijo krče (popadke). Če se po 2 urah plod še ne izloči se vstavljanje teh tabletk nadaljuje na 2 uri do večera… čez noč te načeloma pustijo spati in se zjutraj nadaljuje. Vse skupaj lahko traja tudi 3 dni. Pri meni se je otrok rodil po 28 urah od vstavitve prvih 4 tabletk v nožnico + 2 dni od prvi tablet, ki mi pa niso povzročale krčev.

Plod v 20. tednu izgleda kot “pravi” dojenček.. ima obraz, obrazne poteze, rokice, nogice… vse kot, da bi bil rojen na rok samo manjši je. Velik je čez 20 cm (skupaj z nogicami) in tehta nekje 400g. To je otrok. Če delaš splav v 21 tednu… samo kakšen teden še več in je otrok načeloma sposoben preživeti z zdravniško pomočjo tudi izven trebuščka.

Čeprav zdravniki to imenujejo splav… ni splav. Je porod. Porod mrtvega otroka. Sicer je pa za mamo otrok že ko zagleda pozitivni črtici na testu, čeprav resnično ni še “nič videti”.

Bolečine? Glede na to, da sem pred leti naravno rodila na rok zdravega otroka.. kaj naj rečem? Bolečine so podobne in ti ni nič prihranjeno. Zadnji del iztis je seveda lažji, ker je otrok manjši pa vendar… popadki so popadki. In ti pri 20t niso bili nič bolj humani kot tisti v 40. tednu. S to razliko, da se zavedaš, da rojevaš mrtvega otroka in ko bodo bolečine mimo, ko bo otrok rojen ti bo ostalo samo prazno naročje. Ta psihični vidik je še težji, ker se nimaš česa veseliti. Iz tega vidika je porod na rok dosti bolj enostaven. Tudi tu sem imela popadke 28 ur.. pri prejšnjem porodu je od prvega popadka do pestovanja otroka preteklo samo 8 ur. Tu gre vse “na silo” in telo nič ne sodeluje.

Ne vem kaj te je gnalo v to, da si se odločila za prekinitev nosečnosti v tako poznih tednih. Ne bom obsojala pa vendar… srečno. Sama se nisem za to odločila prostovoljno pa vendar mi je sedaj po 2 mesecih skoraj huje kot takrat. Prihaja za mano in me spremlja na vsakem koraku in močno vpliva na vsakdanje življenje. Čeprav sem imela še teden, dva po splavu občutek, da bom zmogla sama.. ne vem. Prihaja za mano. Upam, da ti bo življenje pustilo iti dalje…

Prosim,gospa “žalost”  če me lahko kontaktirate na 040524860 bi imela par vprašanj za vas.Lp

New Report

Close