Spostovani,
sklenjeno imam zivljensko zavarovanje za 25 let. Zaradi hujse financne situacije bi rada to zavarovanje prekinila.
Zavarovanje placujem ze 3 leta, pri zavarovalnici pa so mi sedaj ponudili izplacilo 80 % predujma, ter nato nadaljnje placevanje obrokov.
Sedaj me zanima, ker denarja za obroke nimam, mozno pa je zavarovanje dati v mirovanje samo za eno leto, kaksne so moznosti za predcasno prekinitev zavarovanja, oziroma kaj mi priporocate, da bi lahko prisla do moje celotne vsote, ne samo ponujenega izplacila 80 %. Na zavarovalnici trdijo, da vodijo moj zavarovalni racun in da to morajo poceti se naslednjih 22 let, ter da mi lahko nakazejo razliko 20 % sele po poteku izteka zavarovalne dobe.
torej, zanima me, ali lahko zavarovalno dobo skrajsam ? Koliksna je minimalna zavarovalna doba ?
Kaksne imam se moznosti, da pridem do celotnega mojega denarja, ne samo do 80%. Glede na to, da sem vlozila vec, kolikor lahko pricakujem izplacila, ali sem potem dolzna placati se kaksne obveznosti drzavi, oziroma drugim ?
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Metka
Pozdravljena ga Metka!
Najprej o predujmu.Predujem vam zavarovalnica izplača in sicer 80% od trenutnega stanja na vašem računu.Vendar bi dejal,da so obresti malce visoke,in se vam to skoraj ne splača.
V primeru odkupa vašega zavarovanja pa bi dobili izplačano le cca 50% denarja,katerega ste vložili,pa še davek na zavarovalne posle 6,5% bi bilo potrebno plačati-ker zavarovalna pogodba ni bila aktivna 10 let.
Zavarovalne dobe pri naložbenih zavarovanjih so lahko od 5-25 ali pa tudi več let.Lahko jo tudi skrajšate.
Da bi prišli do celotne vrednosti vašega vložka ni mogoče,kajti stroški,kateri so nastali z vašo zavarovalno polico so že poplačani.Imate tri možnosti in sicer odkup zavarovanja,zmanjšanje mesečne premije na minimalen znesek in pa tretje-kapitalizacija-mirovanje.
Za informativne izračune odkupa pa se boste morali obrniti na oddelek osebnih zavarovanj na vaši zavarovalnici.
Upam,da sem vam odgovoril na željeno.
Srečno,Bruno
Pozdravljeni,
sklenjeno imam naložbeno življensko zavarovanje, ki pa je bilo s 1. julijem stornirano zaradi neplačane premije. 28. julija sem ga obnovila.
Sedaj pa k vprašanju : 25. junija sem se poškodovala (operacija, sedaj rehabilitacija, čaka me še ena operacija ). Sedaj pa me zanima, v koliko sem upravičena do odškodnine ? Ali sploh nisem, ali sem za dni, ko je bilo zavarovanje še veljavno in sedaj za dneve, ko sem ga obnovila ?
Hvala za odgovor in lep dan !
Iz nezgodnega zavarovanja imate polno kritje,tako da lahko po končanem zdravljenju vložite zahtevek za poškodbo.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Pri zavarovalnici Triglav imam sklenjeno naložbeno življensko zavarovanje za 25 let (steber I), v katega plačujem cca. 5 let po 80€ mesečno. Zanima me, če je pogodbo možno spremeniti in sicer:
– skrajšanje zavarovalne dobe iz 25 let na 10 let
– zmanajšala pa bi tudi znesek mesečnega obroka iz 80 € na 50 €.
Zanima me ali je to mogoče in kaj vse to potegne za sabo.
Če boste prebrali splošne pogoje,bo odgovor na vaše vprašanje na dlani.Parametri v vaši pogodbi se lahko spreminjajo,le to pa za sabo potegne nižjo pogodbeno vsoto ter končno izplačilo.Pa še nekaj dodatnih stroškov za spremembe.
Splačalo bi se vam ohranit zavarovalno dobo ter eventuelno zmanjšati mesečni vložek.
Toliko z moje strani.
Mirne božične praznike vam in vašim,Bruno