Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prekinitev KT

prekinitev KT

Pozdravljeni,

zanima me, kako je s prekinitvijo jemanja KT. Začela sem jih jemati leta 2006, ker sem bila operirana za endometriozo in jih jem zato, da se mi le-ta ne ponovi. Jedla sem najprej Steridril, nato Minulet, zdaj pa že par let jem Logest. Zdi se mi, da sem zdaj, ko sem že 8 let v jemanju tablet, čisto blesava od tega in bi rada prekinila, povrh vsega sem stara že 33 let in imam zares dovolj. Glede zanositve nimam opcije, ker živim samsko življenje. (Če pa bi bila v vezi, pa ne bi tako razmišljala… 🙂
Povrh vsega trenutno ne morem priti do recepta za Logest, ker se mi je zamaknil permanentni recept (eno škatlico pa sem izgubila), tako da zdaj en mesec ne morem do tablet. V tej komplikaciji je še menjava ginekologa…
Zanima me, ali je vseeno v redu, da prekinem “hormonsko terapijo” vsaj za en mesec in se mogoče raje naročam za večjo frekventnost pregledov, da se mi endometrioza ne ponovi?

Hvala za odgovor,

Tina

Malce sem razočarana, ker ni nobenega odgovora, pa me je vseeno strah, če kar prekinem s tabletami. Kličem svojega novega ginekologa, pa še službene obveznosti mi onemogočajo, da bi šla kaj v kratkem tja. Kaj naj res naredim? Ali lahko res ne jem tabletk (v bistvu jih niti nimam, niti do recepta ne morem, v lekarni so mi pa že dali eno škatlico “na čez”, v upanju, da pridem z receptom čimprej).
Hvala vnaprej za odgovor, če kateri od prijaznih zdravnikov kaj ve na to temo.

Lep pozdrav,

Tina

Pozdravljeni,
s tabletkami lahko prekinete kadarkoli. KT ne zdravijo endometrioze ampak samo izboljšajo simptome. Srečno

New Report

Close