Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Prehranski dodatki pri 13-letniku

Prehranski dodatki pri 13-letniku

Sin (13 let) se aktivno ukvarja s tekmovalnim cestnim kolesarstvom. Trener mu je svetoval, da si po treningu naredi beljakovinski napitek za rast mišic (proteini v prahu) ter jemlje vitamine proti bolečinam v nogah po treningu. Zanima me ali otroci lahko jemljejo omenjene dodatke? Je iz zdravstvenega stališča nepriporočljivo? Do sedaj sem slišala sama deljena mnenja. Hvala! Mirjam

Vse je v količinah če govoriva o beljakovinah, ki so tudi sicer del naše prehrane. Žal o otroški športni prehrani vem premalo, da bi vam lahko posredoval natančnejši odgovor. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Js se ukvarjam z fitnesom ze 3 leta in isto vse mecem proteine s tem da jemljem se veliko drugih prehranskih dodatkov. Nimam nobenih tezav z zdravjem ali cesarkolim vendar mi starsi tezijo da grem vsake toliko na ultrazvok jeter ali pa nasplosno do zdravnice da me preveri ce je vse dobro. Proteini ki jih vas sin jemlej so samo izvlecek iz sirotke z dodanim okusom, torej je isto kakor ce bi spil par litrov mleka na dan ali pa vzel 1 odmerek proteinov.

New Report

Close