Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prehrana z AM

Prehrana z AM

Imam dojenčka, starega 5 tednov in sva izključno na AM. Imeli smo novalac 1 in je nekoliko polival. Polivanja v loki ni bilo, normalno pridobiva na tezi, ampak vseeno je to hkranje in polivanje tudi po 1 uri po obroku motilo,zato sm mu dala Novalac AR proti polivanju. Od takrat poliva ne več, res je vidna sprememba, vendar pa težko kaka (bobeki). Kaj priporocate,iti spet na kaksno drugo mleko, al nazaj na novalac 1?Po aptamilu PRE je driskal, Nan pa je take grudice delal, da ni mogel piti oz. sem vsaj 2 cuclja med obrokom morala zamenjati.

Ali ga naj ponoci tudi hranim? Zbudi se, daje prste v usta, vendar je zadovoljen tudi z dudo.

Hvala

Znano je, da formule proti polivanju povzročijo manj odvajanj ali celo zaprtje. Nekako vozimo med temi možnostmi. Če zaprtje ne povzroča bolečine in teđžav, pot4em pač nadaljujemo s formulo proti polivanju. Če pa ima otrok težave, poskusimo npr. 1x dnevno formulo IT za zaprte dojenčke, ki vsebuje vč laktoze (in s tem dobimo malo več krčev in polivanja) ali uvedemo navadno formulo in se kljub polivanju zadovoljimo s tem, da otrok sicer normalno pridobiva na teži, kar je kriterij za to, da kaj označimo za bolezensko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close