Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prehrana dojenčka

Prehrana dojenčka

Pozdravljeni,
glede na trenutno stanje s pandemijo dojenček ni imel pregleda pri 6-ih mesecih zato bi Vas rada vprašala glede njegove prehrane.
Do 5-ega meseca je bil isključno dojen nato je meni počasi mleka zmanjkalo in sva začela z Apt1.
Ob 5 mesecu sem začela tudi z uvajanjem GH in trenutno tako zgleda naš jedilnik:
– 8h mleko
– 11h zelenjavne kašice( jedla sva že korenček,bučko,kolerabo,cvetačo,brokoli,krompir; tudi riž in predkratkim polento),po hranjenju spije čaj
– 13.30h mleko (potem včasih spije še malo mleka do 18h,odvisno od dneva)
– 18h kašica( cornelino ali riž ali ovselino + jabolka, suha sliva; zaenkrat sem samo jabolko in slivo uvedla od sadja ker me je strah da ne bi začel zavračati zelenjavne kašice), po hranjenju spije malo čaja
– 20h mleko
– 23h mleko.
Zanima me ali je potrebno kej spremeniti? Kaj bi lahko še uvedla,kdaj in katero meso lahko uvedem? Glede mleka on ne spije veliko od 500-600ml.
Najlepša hvala na odg
Lep pozdrav

Jedilnik izgleda v redu, morda bi večerni obrok dajali kakšno uro bolj zgodaj. Vendar vi najbolje poznate rutino vašega dojenčka in ravnajte se izključno po njem. Če otročku paše tak ritem, potem ga pač nadaljujte. V priponki pošiljam smernice prehrane dojenčka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close