Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prehrana 6 mesečnega otroka

prehrana 6 mesečnega otroka

Hčerko hranim po sondi in me skrbi , da dobi premalo hrane. Naenkrat sprejme samo do 120 ml potem se mi pa zdi da ji gre na bruhanje. V enem mesecu se je zredila samo za 200 g. Zato vas lepo prosim, če mi lahko poveste koliko kJ energije mora zaužiti otrok pri tej starosti. Ker zdaj seštevam že vsak kJ vbrizgane hrane.
Hvala za odgovor.

SARA

Sonja Mehle

Pozdravljeni, Sara,
svetovala bi vam manjše in pogostejše obroke. Če ne prenese več kot 120 ml, potem naj bo 120 ml, pa bolj pogosto. Morda bi dodajali kalorične dodatek (Polycar, npr.). Morda bi se posvetovali z gastroenterologom, ki vas vodi (ali je sonda NG ali hranilna gastrostoma?).
Draga Sara, popolnoma razumljivo je, da vas skrbi in da štejete kalorije in mililitre, saj je verjetno potrebno, da otrok dobi primerno količino hrane.
Če gre, potem pogosteje, sicer pa energetski dodatek, kar vam bo svetoval gastroenterolog.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close