Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija prehod iz riževega mleka na kravje

prehod iz riževega mleka na kravje

Pozdravljeni!

Moja punčka je stara skoraj 4 leta. Vsa njena leta so nas spremljale alergije (mlako, jajce, arašidi). Prejšnji teden smo imeli kontrolo in izvem, da nima več alergije na mleko – kožni test. Ju, Hu. No da ne govorim, da so potrjene nove alergije ( trava, žita – cvetni prah, lupinasto sadje ). No sem si rekla vsaj mleko in mlečne izdelke lahko počasi uvajam. Tu pa ne gre tako lahko. Mala sicer uživa v sladoledu, okus jogurta,kravjega mleka pa ne mara. Zanimajo me vaše izkušnje? Ali kdaj ti otroci, ki so rasli z riževim napotkom in sojinimi jogurti, sploh sprejmejo mleko in mlečne izdelke?

Hvala vsem!

pri uvajanju mleka in izdelokov iz mleka se moraš držat pravila: samo eno novo živilo naenkrat nekaj dni zaporet. sicer pa ne v večini prim. mleka ne marajo tudi ko ga lahko pijejo, razen če je zamešan v drugi hrani.

Pri nas je na provokaciji z mlekom v bolnišnici ob požirku mleka vsakič vse izbruhal. Sestra mu je napovedala, da nikoli v življenju ne bo pil mleka. Bil je star 2 leti in pol.

Že čez pol leta so postala njegova naljubša živila ravno mlečni izdelki. Sedaj, ko je star 5 let, zvečer popije tudi 4 dcl mleka, obožuje actimel, sir, skute, pudinge, mlečni riž ali zdrob… Skratka, to je njegova naljubša hrana. Pa je precej zbirčen in tudi neješč otrok.

Tako da – ni pravil, pa tudi čas prinese svoje.

New Report

Close