Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prehlad – kopanje

prehlad – kopanje

Pozdravljeni,
Nekaj postov nižje sem zasledila da ste mamici z dojenčkom, ki ima zamašen nosek svetovali, naj gredo na dopust, da pa naj bazene le gledajo, nič namakajo. Je to splošna praksa? Naj povem, da smo se ravno včeraj vrnili iz dvodnevnih počitnic na morju, kjer je naša štirimesečnica veselo čofotala, kljub temu da je imela malo prehlajen nosek. To malo pomeni, da smo ji ob vsakem hranjenju nosek lepo sčistili s fiziološko in vatiranimi palčkami, dobili ven nekaj tekočih prozornih smrkljev, vmes se ni nič pocejalo ven, le vsake toliko se je slišalo da jo nekaj v notranjosti dihalnih poti jezi. Torej ni šlo za popolnoma zamašen nosek, tudi počutje in spanje je bilo normalno, ni bilo povišane temperature. Med čiščenji nismo rabili nič brisat. Zdaj ko tole prebiram si kar malo očitam. Res je, da se je mala namakala v neoprenskih hlačkah, ki malo zadržijo toploto in nikoli več kot deset minutk, potem sva se sprehajali po bazenu. Lahko pričakujemo poslabšanje?
Če mi lahko svetujete kdaj lahko otroka damo v vodo? Tudi če malo prehladka zraven, raje ne? Sprašujem za dojenčke. Kaj pa večji otroci? Kako pri kašlju? Če je prisoten brez povišane temperature, seveda. Da vemo za drugič.
Hvala in lep začetek tedna želim

Pozdravljeni, loti,
nič niste naredili narobe in voden izcedek iz noska, ki traja že kar nekaj dni, ni ovira, da se otrok ne bi malce namočil v vodi. Pri teh stvareh ni lahko svetovati, tu gre bolj za občutek, za dolžino prehlada (v začetku ne vemo, kako bo potekal), za že prebolele blezni (ali se mu ponavadi zapletejo) … Ne moreš reči, če je prehlajen 2 dni, se ne sme kopati, če pa je 2,5 dni pa se lahko. Vedno je vodilo otrokovo počutje. Če je otrok vesel, zadovoljen, razigran in razen vodenega izcedka iz noska ni drugih znakov, potem z njim ravnate kot z zdravim. Če pa je močno prehlajen, utrujen, poležava, s takim pa ne morete v vodo, pa dejansko lahko oba prebolevata isto virozo.
Skratka, po počutju otroka.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Dober dan jaz imam eno vprašanje imam punčko staro 18 mesecev in je že več ko 1 teden sprehlajana ali jo lahko kopam pa še nekaj na spolu ima rdeči flek in traja že 1 mesec pa nekaj dni pa ji ne zgine ne vem več kaj naj naredim umijem jo z kamilicami pa namažem pa nič ne pomaga povejte mi da bom vedela za drugič hvala in lep pozdrav

Prehlajenega otroka (po 1 tednu gre običajno že močno na boljše), brez vročine, lahko mirno kopate v normalno ogrevanih kopalnicah. Nekaj drugega je kopanje v preteklih stoletjih, ko so bili prostori za umivanje zunaj, neogrevani. Dandanes pa res ni nobene potrebe, da otroka ne bi vsaj dobro umili.- Četudi ima vročino, je tuširanje del ukrepov pri zbijanju vročine.

Kaj je rdečina na spolovilu ni mogoče pojasniti po opisu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close