Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Prehlad in vneta ušesa

Prehlad in vneta ušesa

Pozdravljeni!

Pri nas imamo en problem..Da pojasnim na kratko..Lani smo imeli v 4 mesecih 3krat vneta ušesa..Po tem se je prejšnja pediatrinja odločila da ga cepimo s prevanar13..Smo ga dobili na recept,ker se je naš fantek rodil s 7 meseci..Sedaj je pa že velik korenjak star 2 leti..V glavnem do konca septembra je bilo vse bp..Potem je pa se je začel prehlad ki je trajal skoraj do sedaj..Zamašen nos,ki ga nismo mogli nikakor odmašiti..čez dan smo mu s fiziološko pucali nos zvečer pa zjutraj smo mu dali pa olynt da je vsaj lahko malo dihal na nos..in verjetno posledica tega je dobil še vnetje ušes..sedaj me pa zanima ali je normalno,da ima 2 let star otrok zamaščen bobnič oz čep v uhu že 3 tedne in pediatrinja nič ne ukrepa??Sama sem mu začela dajati parafinovo olje da bi mogoče kaj vn priteklo pa ni še nič..pediatrinji pa tudi ni nič omenila,da bi mogoče s brizgo uho umili..Kaj so zaradi tega lahko kakšne resne posledice??

Hvala za odg in lep pozdrav

Kar zaupajte vaši pediatrinji..
z Olynthom se nos odpre in tako se vnetje ušes prepreči, drugič dajte vašem korenjaku kapljice takoj, ko se bo prehladil (vendar ne več ko5 dni!).
Ušesa pa niso zamašena od zunaj (da bi jih pucali s parafinom) ampak od znotraj! Tako kot se vam zamašijo ušesa, če se peljete z avtom čes hrib pa vas v ušesih tišči in morate pihniti v nos, da neha! Tudi za to pomagajo kapljice za nos!
Občasni prehladi pač niso nekaj hudega, če jih bo veliko se pa le še osvetujte z vašo pediatrnjo, je v redu!
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close