Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Prehitra ejakulacija

Prehitra ejakulacija

Pri samozodvoljevanju imam prehitri izliv, pride mi tudi v manj kot minuti. To se mi dogaje le ko ležim na trebuhu in se zadovoljujem ob misli da ležim na punci. Če pa ne ležim na trebuhu pa z lahkoto traja do pol ure. Spolne odnose s punco sem imel šele enkrat in mi je prišlo po petih sunkih. Se da to kaj popraviti glede na to da pri samozodoljevanju (ne na trebuhu) lahko traja zelo dolgo?

Spoštovani!

Kot sem že večkrat pisal – da se popraviti. Omenjaš pet sunkov. Pri spolnih odnosih je seveda vsakdo egoist in hoče zadovoljiti samega sebe, če ne se verjetno niti ne bi spustil v spolne odnose. Hkrati pa zrelo partnerstvo zahteva tudi zadovoljevanje partnerja, saj le dajanje predstavlja tisto pravo zadovoljstvo. Potrebno bo kar nekaj vaje in obojestranskega razumevanja.

1. Pred spolnimi odnosi se samozadovoljuj, zato se boš drugič počasneje vzburil, predvsem pa bo dlje trajalo do izliva. Sicer bi lahko ponovil spolni odnos, a je nekoliko neprijetno, da bo partnerka čakala do tvojega naslednjega vzburjenja.
2. Lahko seveda tudi poizkusiš tako, da po izlivu nekako nadaljuješ spolni odnos, pri čemer uda ne izvlečeš in se ti ob tem ponovno vzburi in na ta način zadovoljiš tudi partnerko.
3. Pred tem moraš seveda tudi partnerko vzburiti, saj samo s tem, da svoj ud vtakneš v njeno nožnico, ne storiš bog ve kaj pomembnega. Erogene cone pri ženski niso v nožnici, temveč izven nje: ščegetavček, prsi, bradavice, zapestja, komolci, ušesne mečice, notranja stran stegen, pravzaprav vsa koža in predvsem psiha.
4. Namesto, da se »uležeš« nanjo, daj možnost, da ona »leže« nate, oziroma poizkusita položaje, kjer bo ona aktivna in ti pasiven, čeprav je pri kontroliranju izliva mogoče vsaj v začetku bolje, da vodiš ti.
5. Ko je partnerka primerno vzburjenja (dobro je, da se domenita za kakšen znak, saj splošno sopenje in razni kriki, vzkliki ipd. človeka lahko prej zavedejo, kot pa kaj povedo), ne hiti pretirano z vtikanjem in izmikanjem penisa. Ko boš v nožnici, namesto tega poizkusi s krožnimi gibi, tako, da pritiskaš na ščegetavček in se hkrati poizkusi dotikati drugih erogenih con.
6. Kondom, zlasti debelejši, predstavljajo »izolator« in tako zmanjšajo občutljivost penisa, kar tudi prispeva h kasnejšemu izlivu.
7. S samozadovoljevanjem poizkusi tik pred izlivom prenehati s draženjem in čez par trenutkov nadaljuj. Enako lahko počneš med spolnim odnosom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni
Jaz imam podoben problem, vendar se mi zdi se hujsi. Med zadovoljevanjem partnerke mi nekako penis ustane, potem ko je pa slečena se itak trudim njo zadovoljevat in meni pade (to se pogosto dogaja) in ko ga jaz s samozadovoljevanjem nazaj vzburim (naj pripomnim da ce mi pri tem partnerka karkoli počne, ne pomaga in moram sam se skoncentrirat na druge eroticne stvari), sploh nimam casa da bi ratal trd ker ze prehitro ejakuliram, tudi ce se malo kontroliram, ne ostane trd ampak upade, potem pa nazaj s samozadovoljevanejm… To se 80% zgodi, ko nekaj spijem (3 pive recimo), ampak zdi se mi premalo da bi tako hudo vplivalo.
Hvala za odg.
Lp

Spoštovani!

Predalgam, da obiščeta psihiatra, ki se ukvarja z motnjami v spolnosit, npr. na polikliniki v Ljubljani.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V drugi polovici novembra je izšla zbirka treh priročnik z navodili za bolnike [www.drmed.org].

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close