Pregrada
Imam pregrado (po sredini) videna je bila pri pregledu z magnetno r. Pregled ni bil ginekološke narave, vendar so me opozorili na pregrado, da mi bo ta podatek prišel v rodnem obdobju prav.
Moje vprašanje je sledeče, ali bodo moji spolnoi odnosi zato kaj bolj boleči, kajti odnosov še nisem imela?
Ko prebiram članke o pregradi, piše da je možnost splava in zahiranosti ploda in da zdravniki včasih samo sumijo na pregrado ali pa jo naknadno opazijo.
Ali mi lahko odstranijo pregrado že pred prvo nosečnostjo? Kaj pomeni pregrada po sredini?
Hvala.
Vaše vprašanje nima s kontracepcijo nobene zveze. Pregrada v maternici pomeni razvojno nepravilnost maternice s katero se ženska rodi. Pregrade so različno velike, zajemajo lahko samo del ali celotno dolžino maternične votline. Spolnih odnosov nikakor ne ovira, lahko pa povzroča zaplete v nosečnosti (spontani splavi, zahiranost ploda, prezgodnji porod). Ko boste spolno aktivni naj vas pregleda še ginekolog z UZ in oceni velikost pregrade. Potem vam bo tudi predlagal odstranitev pregrade, najbolje preden zanosite.