Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pregomin- pomoč

Pregomin- pomoč

Imam dvomesečnega fantka, ki ima drisko in spremembe na koži. Pediatrnja je svetovala, naj preidemo na Pregomin, prej je pil aptamil 1. Toda otrok tega mleka noče in noče. Tudi ko je lačen in ni jedel 4 ure, se ga brani, zaradi lakote sicer popije kakšnih 20 ml, pol ure je mir, potem pa spet jok in flaška in odrivanje flaške, pa jok. Tako smo se pet dni mučili, sprememb ni bilo večjih, manjše pa, vendar otrok pa vidno hujša. Včeraj je pa mož popenil in otroku dal aptamil ob 3. zjutraj. Revež je zeksal 2 deci mleka in zaspal za 8 ur. Zjutraj večjih sprememb na koži ni bilo.

Kaj naj? Ali je še kakšno drugo malo boljše mleko za alergike?

Hvala lepa za pomoč.

Joj, kako dobro poznam to zgodbo.

Tole je naša varianta rešitve takega primera:

Pregomin smo kombinirali z riževim mlekom, ki je sladkega okusa (brez dodanega sladkorja), kupili smo Alnaturinega v DM-ju in to je naš z veseljem popil. No, malo lažje.
Če pa ŠE TO ni šlo, je pa ta zadnja opcija, dodati malček sladkorja v ta koktel. Ampak res samo noževo konico. To pa skoraj vsak spije.

Nekako se potrudite to spraviti vanj, druge ni. Otrok mora dobiti hranilne snovi, Apatamil pa čisto ukinite.

Držim pesti in veliko sreče!
Pa poročajte kako je šlo!

Hvala, bomo poskusili, Biba.

Midve sva prišli na Pregomin iz dojenja in na začetku sem ji ga sladkala, rjavi sladkor, po tri žličke. Potem sem sladkor počasi zmanjševala, še dveh letih ga veselo pije. Pa tudi mi smo se navadli vonja, je pa res nagravžen.

Mene pa zanima, kako pripravljate Pregomin, ko so pa mere tako čudno napisane. A je prav če v 180 ml mleka dam 6 meric Pregomina, torej na 30 ml vode 1 merica Pregomina?

Ko začneš pregomin uvajat, naj bi delal bolj redko mešanico – kakšno, naj bi ti povedal pediater. Sem že pozabila zakaj, mislim pa, da so tudi glede tega navodila gor. Potem pa delaš merico na 30 mll.

New Report

Close