Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pregomin – kupim, iščem…

Pregomin – kupim, iščem…

Ker so nam tokrat prvič oddobrili Allernovo, sin pa je ne prenaša, iščem Pregomin. Kupim okoli 10 škatelj.

Hvala.

živio

jaz ti prodam 6 škatelj pregomina za 40 evrov,ker moja mala ni več alergična ga ne potrebuje več.Ker pa sem od začetka ko se mi je dozdevalo,da bi lahko bila mala alergična na KM sem seveda morala kupovati pregomin sama in mi niso povrnili stroškov tako kot pa enim,potem pa sem ga čez nekaj časa dobila na recept in sicer ne na recept dali so mi ga v bolnici.tako da jaz ti ga prodam če želiš za 40 evrov,če se strinjaš mi piši na naslov

[email protected]

Še moj e-mail: [email protected]

še predlog: če Pregomina še ne poznata, potem kupi najprej eno škatlo za poskušnjo, je ti garantiram slabšega okusa od Allernove, čeprav moj otrok ga je vsaj na začetku pil po Allernovi pa bruhal. no skrtaka če boste Pregomin uspešno konzumirali, pol se poskusi z pediatrom dogvorit da da ponvno za mnenje tokrat za predpisovanje Pregomina na Rp.

Smo “stari znanci” alergološke tako, da zadevo poznamo. Ko pa zmanjka ali pa “Gospoda” zaštrika, je pa s popustom vseeno lažje kupiti, kot po polni ceni, ne?!

Po več letih se je pač kolegij odločil, da Pregomina, razen izjem, ne bo več predpisoval. Zdaj lahko spet grem do alergologinje, ki pošlje v LJ,…In spet bo okrog 2 meseca, preden bo kdo pogledal papirje…

Pa raje neham razlagati. So me v zadnjih dneh vsi po vrsti tako razkurili… Še najbolj ena zelo PRIJAZNA in (kot se je včasih reklo) puno pametna dohtarca v LJ

Ćakam tudi odgovor Milupe iz Nemčije, kako je s proizvodnjo. Vsi se namreč zgovarjajo, da Pregomina ne bodo več delali. Zdaj bi pa rada izvedela iz prve roke.

ojej pol pa že veste. kaj naj rečem. mi smo pili Pregomin, tako nekako par let, ma po max.dva deci na dan. smo rabili dober mesec da ga je sprejela, ker je prej bila polno dojena, flaške niti poznala ni. no ko se je moj otrok odločil da pa ga več ne bo ne pila ne jedla, kar čez noč. smo bili slabo leto zgolj na sojinh pripravkih in ker je pač zaradi kalcija in vseh drugih mineralov ki jih v sojinem ni so nam dali na komisijo da probamo Allernovo. sem se full veselila, ko sem videla da diši ćist drugače, boloj prijetno, ma kaj vraga ko je pa tolk grenek kakorkoli sem ga zamešala kakorkoli skrila vedno je bruhala in ni hotela jest. pa grem malo brat kaj je tu not. in najprej me je zmotilo to da gre za kao mlečno beljakovino razgrajeno tako da je bojda lažje prebavljiva. kaj pol to mojemu otroku pomaga ko pa ima alegrijo na KM, torej te beljakovine ne sem v nobeni obliki. smo čist obupali in sem se nehala sekirat in iskat razloge zakaj bruha če pa bojda lahko pije. sedaj pijemo ali sojo ali riževo mleko in dodajamo kalcij v obliki šumečih tabletki. še sreča da otrok tolk obožuje sadje in zelenjavo da z tem ni problem. so mi pa povedali da obstaja še eno mleko, ki pa je bojda primerno le za dojnenčke, moja pupa pa je že šolrka, tako d anima smisla znov poskušat.

Še vedno iščem Pregomin. Če ga slučajno še ima katera od ponudnic izpred nekaj časa, mi prosim sporočite.
Hvala.

Pozdravljena,

jaz vam ga podarim, ker ga ne potrebujemo vec.

Lp

Mi prosim pustite kontakt na mail? Hvala.

Še kdo potrebuje Pregomin?

jaz bi bila zelo vesela kakšne škatle, saj so mi odsvetovali Allernovo ker vsebuje kazein (hidrolizat kazeina) otrok mi mora biti pa strogo na brezkazeinski dieti, ne samo zaradi alergije na KML kot jo ima, ampak še zaradi neke druge zadeve.

alerogološko imava jutri tako da upam, da se bo dalo Pregomin dobiti na recept…

lep pozdrav

Jane Doe

Živjo, v kolikor še ne veste… dobila sem Pregomin na recept v alergološki ambulanti v Lj., s tem da so mi svetovali, da naj celotno količino vzamem čimprej, ker ga Kolinska ne bo več uvažala…

imela sem tudi mali problem v lekarni, ker ga kao niso imeli na zalogi 30 piksn, ampak sem jim kar povedala, da ga naj naročijo…

torej, Pregomin se da (še) dobit, dokler bo uvažala Kolinska, potem pa očitno samo čez mejo…

lp

Jane Doe

Da še jaz dodam svoj “piskrček”. Mleko sem dobila od zelo prijazne mamice iz Ljubljane. Hvala še enkrat.
Od komisije iz Ljubljane pa še kar ni nič.

Kar pa se proizvodnje tiče – Pregomin bo na voljo še cca. 9 mesecev, gre pa iz programa Milupe (ker vsebuje nekaj, kar bo evropskih direkcijah naj ne bi?!).Nadomestil ga bo Aptamil Allergy Digestive Care, ki je že v lekarnah. To so informacije direktno iz Milupe. Pisala sem namreč na kontakt na Milupa.de in dobila prijazne odgovore iz predstavništva Ljubljana (sem bila presenečena, da so sploh odgovorili).
Torej mleka na bazi soje ne bo več, razen da pride kaj novega na tržišče – vendar ne pri MIlupi.

Lp

imam še nekaj pregomina na zalogi, če kdo kupi.

New Report

Close