Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pregomin AS

Pregomin AS

Na našem tržišču so ukinili Pregomin AS-edini mlečni pripravek, ki ustreza naši punčki. Zanima me, kako ste ostale rešile ta problem? Menda obstaja nadomestek (Neocate-seveda dražji). So ga vaši otroci sprejeli? Katera ve, če je možno Pregomin AS kupiti kje v tujini?
Hvala in lp.

Živjo, v nemčiji se ga še dobi. Ne vem pa do kdaj. Jaz sem ga našla na ebayu.

Jaz sem pa pobrala še zadnje zaloge iz lekarn, sem se vozila od kopra do kranja pa klicarila, ampak na žalost je bilo bolj malo zalog. Saj verjetno ti alergolog napiše recept za neocate, ti plačaš in ti vrnejo denar v roku n-tednov?

Mi je ravno včeraj zdravnik povedal. Ne morem verjet. Baje je Neocate še enkrat dražji ( okrog 80 evrov) in še slabšega okusa. Narejen pa je popolnoma umetno, medtem ko je Pregomin AS iz naravnih sestavin. Z otrokovim zdravnikom sva se dogovorila, da bomo poskusili z navadnim Pregominom, če pa ne bo šlo, pa pač z Neocateom.

poskušajte z matičnem mlečkom od revite,boste videli vindne učinke kmalu.Umetno je le umetno,tega se vsi izogibamo,,,
lp

Žal mi nismo dobili recepta za Pregomin AS in ga moramo že ves čas kupovati sami. Je imela po provokaciji premajhno reakcijo ( za njih), saj je Pregomin AS “rezerviran” res za zelo hude bolnike (življensko ogrožene). Naša to ni, ker ima pozno reakcijo na določena živila.

Pardon, sem se napačno prijavila, morala bi se z LanaUla-nimam pri sebi gesla.

mogoče pa bo navaden pregomin ustrezal, mi smo dobivali le tega.
glede allernove pa tako: moji pupi dviguje želodec ko naredi požirek pa če tudi ne ve da je noter, tega z pregominom ni bilo, pregomin je preprosto naenkrat rekla da ga več noče. najbrž je že toliko velika.

Takole:
Pregomina AS v Sloveniji več ne prodajajo. V navadnem Pregominu je soja. Naš deček ima, poleg ostalih, tudi visoko stopnjo alergije na sojo, zato zanj le ta ne pride v poštev. ZZZS POVRNE stroške nakupa za to zdravilo ob določenih pogojih.

Če je pri vas tako naredite sledeče:
– kontaktirajte oddelek za zdravila na ZZZS 01 307 72 54,
– vprašajte katere papirje potrebujte za vaš primer (mi smo potrebovali mnenje kolegija iz alergološke ambulante),
– naročite Pregomin AS po netu. Mi smo ga na http://www.apoblitz.de/

Stane 28 € škatla (zanimivo, v Sloveniji je stal 50 € pa jim očitno še ni bilo zadosti dobička, da bi se jim splačalo), zaradi potnih stroškov (25 €) se vam ga splača naročiti več (mi smo 20 škatel-pločevink).
Ko po e-mailu dobite potrdilo o sprejemu naročila, greste s tem na banko in nakažete denar na račun v Nemčiji. Ni nič posebnega, kot bi plačali položnico v Sloveniji, tudi provizija je takšna (1,5 €). Seveda morate založiti svoj denar. To je bilo pri nas okoli 580 €.
Po kakih dveh tednih smo dobili Pregomin As domov, skupaj z originalnim računom. Tega smo odnesli na ZZZS in po kakšnem tednu so nam nakazali denar (brez potnih stroškov) nazaj na račun.

New Report

Close