Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pregomin ali Pregomin AS

Pregomin ali Pregomin AS

POzdravljeni!
Zanima me naslednje – je kdo od vas dobil na recept Pregomin AS in v kakšnem primeru? Pri našem 11-mesečniku je s krvjo dokazana samo alergija na jajca, dejansko pa ne prenaša tudi KM, pšenice in soje. Zaradi nosečnosti počasi prekinjujemo z dojenjem in zato smo dobili Pregomin, a po njem imamo že vneto kožo (vsebuje sojo). Naša alergologinja bo dala vlogo v LJ za Pregomin AS, a se bojim, da ne bomo dobili odobrenega zaradi nedokazane alergije. Ima kdo s tem izkušnje?

Pri nas je hčerka dobila Pregomin AS. S krvnimi testi je bila dokazana tudi alergija na sojo (mleko, jajca, pšenica, soja, lešniki, arašidi,…). Pregomin AS je zelo drag (12000 SIT), zato pri nedokazani alergiji na sojo in KM tega ne napišejo. Pojdite na testiranje.

Pregomin AS je kasneje zavračala zato sem poskusila z navadnim. Izpuščajev ni dobila (nekateri alergiki na sojo prenesejo navaden Pregomin). Sedaj na recept dobivamo Pregomin.
Srečno,

Bouha

kot napisano, testirali smo se že junija, ko nam ni pokazalo nič drugega kot alergijo na jajčni beljak. naslednje testiranje imamo šele januarja. Ne bi bilo problema, če jaz ne bi bila noseča, zaradi česar imam skozi večji odpor do te diete, ki mi iz dneva v dan jemlje enrgijo. Pred nosečnostjo z dieto nisem imela nobenih težav, sedaj pa mojemu organizmu očitno ne paše več. In do januarja, ko bom že v 5-em mesecu, se mi glede tega zdi še zelo dolga.

Pozdravljena,

Popolnoma te razumem kako je z dieto. Tudi sama sem med doječimi in tudi meni po dveh otrocih alergikih (1 in 3) in njunem dojenju dieta že kar malo preseda. V tvojem primeru bi poklicala na pediatrično, da dobiš kak dodaten termin. Rezervna varianta: Menda pa te takoj sprejmejo pod nujni primer, če se otrok praska (vprašajo, če do krvi)…(vsaj nas so) – vendar si za kak dan sprejet na oddelek…
Srečno,

Bouha

Pozdravljena!
Mi smo dobili potrdilo in recept za Pregomin AS na PK po devetdnevni hospitalizaciji otroka lani decembra. Na PK imajo alergologi glede tega precej proste roke, naši alergologinji se je (na moja prigovarjanja) očitno zdelo da bi bila hči lahko alergična tudi na Pregomin. Po ukinitvi Pregomina je bila koža v resnici boljša. Pregomina AS pa ni marala piti, vsak najmanjši požirek (ko smo jo le prepričali da ga je spila) ji je obračal želodec. Od takrat do septembra je pila le mleko LIMA in ISOLA BIO. Od septembra
spet pije navadni Pregomin in koža je O.K.

Poanta: preden se pretirano angažirate za Pregomin AS ga poskušajte zamenjati za mleko LIMA ali ISOLA BIO, da vidite če bo po ukinitvi kaj bolje. Nam je nekaj škatel Pregomina AS še ostalo in eno škatlo za probo ti z veseljem podarim.

Lp, Maja

Pozdravljena!
Riževo mleko Isola bio skozi uporabljamo, vendar mislim, da to ni zadostujoč nadomestek za mleko – ali se morda motim? Hočem reči – v rižu vsekakor ni vseh potrebnih beljakovin, ki jih 11-mesečni otrok potrebuje? Ali pa bi morda res že lahko bili brez kakršnegakoli adaptiranega mleka?
Navaden Pregomin smo takoj po reakciji ukinili – zaenkrat ga še 1× dnevno dojim, sicer pa mu v hrano vmešam riževo mleko. Koža je bila takoj boljša, tako da ne dvomim v to, da mu je Pregomin škodil.
Če si res pripravljena odstopit eno škatlo AS-ja (če vam res ne pride več v poštev), bi bila res vesela – da sploh vidimo, če mu je dovolj užiten in da se ne angažiramo za prazen nič.

Mlade mamice, prav občudujem vas. Vem, kako se je spopadati z dieto pri otrocih, čeprav so pri nas celiakijo in ostale alergije odkrili precej kasneje.
Zelo požrtvovalno in občudovanja vredno pa se mi zdi, da se zaradi dojenja držite diete in tako poskrbite, da pri vaših malčkih ne prihaja do zapletov. To res pomeni se čemu odreči zaradi otroka in ne o tem le govoriti. Vse lepo vam želim.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close