Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pregomin

Pregomin

Pozdravljeni.
Sem iskala pod lupo ampak žal nisem nič našla. 3-mesečni sinček ima postavljen sum na alergijo na KML. Že dva meseca ima po skoraj celem telesu izpuščaje in izrazito suho kožo, ki se mu tudi lušči. Večjih težav s prebavo ni nikoli imel, je pa pred tremi tedni začel zavračati hranjenje(jok, obračanje stran), velikokrat sprejme flaško samo v spanju. Istočasno je začel tudi polivati,kar prej ni. Zaradi tega smo bili en teden na Allernovi ampak je imel hude krče, sedaj smo na Pregominu, ki pa ga zadnji teden gostim z riževimi kosmiči. Koža se je po enem tednu izboljšala za par dni potem pa zopet poslabšala in tako je še danes. Imam pa občutek, da mu tudi Pregomin ne odgovarja saj po njem polije izrazito po kislem. Tako kislega vonja še nikoli nisem zaznala,pa imam 4 otroke-torej sem počistila že kar precej bruhecev. Vonj je res tako kisel, da se mi zdi da me kar zapeče v nosu..grozno! Tudi če polije samo za eno žličko seže vonj par metrov stran. Sem mu vmes potem en dan zopet dajala Allernovo in je bilo tisto kar je polil brez vonja, naslednji dan po Pregominu pa zopet ta vonj. Ga pa očitno tudi peče, ker ob tem ko polije velikokrat zajoka in prav pljuva ven kar mu ostane v ustih-pri ostalih mlekih tisto kar ostane v ustih pač pogoltne nazaj. Včasih zajoka tudi ko podre kupček, brez da polije. Pri drugih mlekih tega ni nikoli počel. Tudi kakec je po pregominu izrazito temno zelen, sluzast, včasih celo samo temno zelena sluz(prej je bilo sluz v blatu opaziti cca.1x/teden). Torej moje vprašanje je..je tako močan vonj normalen pri Pregominu? Meni se nikakor ne zdi..tudi pediatrinja je rekla, da do zdaj ni še nobena mamica posebno omenjala vonja. Tudi koža se mu do sedaj ni nič popravila oz. je danes še huje kot do zdaj. Če bi bil atopijski od alergije bi se verjetno že pokazalo kakšno izboljšanje? Pa tudi odkar pije in poliva Pregomin ima kar naprej zamašen nosek in mu ga ne morem sčistit-po vsakem spanju ima zabasanega in mine najkasneje v eni uri po tem ko se zbudi. Včasih je tudi malo zahripan, pa sicer ne izgleda prehlajen. Tudi pokašljuje, zlasti po spanju. Danes je revež tako jokal ko je polil Pregomin, da sem mu naslednji obrok dala kar Hipp, ki ga je prej pil. Upam, da nisem naredila kakšne usodne napake ampak res težko gledam in vonjam to polivanje, ker še mene zapeče po požiralniku 🙁
Se opravičujem za tako dolg post, hkrati pa se zahvaljujem za Vašo požrtvovalnost in vse odgovore tukaj na forumu.

najpogostejši vzrok atopijskega dermatitisa pri dojenčku je sicer alergija na hrano (in seveda na kravje mleko, saj drugega ne uživajo), ni pa nujno povezano ravno z alergijo na hrano. Po vaše, pisanju bi lahko sklepala, da ima dojenček tudi težave z vnetjem sluznice požiralnika in vračanjem vsebine želodca navzgor (kisli refluks, polivanje, težave z nosom). Najverejtneje bo potrebno uvesti zdravilo (inhibitor protonske črpalke, ki ga lahko uvede primarni pediater, lahko pa tudi napoti h gastroenterologu). Logično ukrepanje bi bilo torej: mlečna formula, namenjena otrokom z alergijo na kravje mleko (in med obema ni bistvene razlike v uspešnosti), protir3efluksni ukrepi (pokonpčen položaj po hranjenju, dvignjeno vzglavje), zdravilo za zdravljenje sluznice želodca/požiralnika. Vsekakor se posvetujte ponovno s pediatrinjo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close