Pregomin
Matejan, res je, da je ne odkrijejo pri vseh pri tej starosti. Naši so šele pri tej starosti ugotovili alergijo na kml in jajca, s tem da so bili za kml pozitivni samo kožni testi, krvni ne.
Tudi sama imam sedaj podoben problem pri 17-mesečnici, ker nobeni testi ne pokažejo več alergije na mleko, pri domači provokaciji pa je koža porazna. Ker sem slednjo izvedla teden pred testiranjem in je alergologinja videla kožo, nam je milostno odobrila 30 škatel za 6 mesecev Allernove (prej pa 60 za 6 mesecev). Poden!
Poskusi in vztrajaj, pediatrinja naj napiše vlogo, prej pa seveda pojdite na testiranje.
lp
Naši do kožni testi pokazali alergijo pri 3 mesecih, medtem ko so bili krvni negativni. POtem nam je pediater dal napotnico za Pediatrično kliniko, kjer so jo pregledali in kar takoj se je kao “zbrala komisija in odobrila Pregomin za 3 mesece” – kao zato, ker je to pomenilo, da so morali najti tri zdravnike, ki so podpisali mnenje … Meni se to ni zdela ne vem kako težka papirologija.
K sreči pa naslednji test pri 6 mesecih ni več pokazal alergije in tudi provokacija (doma) ni izzvala alergije.
Mislim pa, da brez potrjene alergije ne dobiš recepta.
Mi smo dobili pregomin na recept šele, ko smo imeli podpis zdravniške komisije s pediatrične klinike, ki je potrdila, da je naša mala upravičena do predpisa Pregomina na podlagi alergološkega izvida, kjer se je pokazala alergija pri krvnem testu. Šele na podlagi podpisov treh zdravnikov na pediatriji, da smo upravičeni do 60 škatel v 6 mesecih, smo dobili recept. Potem je bilo treba na ZZZS potrdit še recept… in ga je treba vsakič znova, če ne vzamete recepta za celotno količino naenkrat.
Tudi moj šestmesečnik je bil pravkar testiran in ima potrjeno alergijo na mleko,jajca in pšenično moko.Alergologinja je posredovala prošnjo na pediatrično kliniko,kjer jo mora odobrit komisija vsaj treh zdravnikov.Bom videla kako dolgo bo to trajalo,ker sedaj kupimo allernovo,mi je pa rekla,da se da celo za nazaj potem dobit vrnjen denar!?
Seveda, vse to ti v lekarni razložijo. Nobena vojna ni: na alergo v Lj imajo to potrdilo že pripravljeno in podpisano, ko ti ga pošljejo, greš z njim k pediatrinji, tam se dogovoriš, koliko na recept ga želiš, ponavadi 20 škatel naenkrat, z receptom greš na zzzs, kjer pokažeš potrdilo, ki ga skopirajo, recept potrdijo in z njim v lekarni dvigneš mleko. Paziti moraš, da ti ne poteče datum na potrdilu.
Če dobiš recept, ti povrnejo denar, če dokažeš nakup z računom iz lekarne.
Le kje pa še ni birokracije?!
lp