Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pregomin

pregomin

Dobro jutro vsem!
Zakaj mora zdravnik pred uporabo Pregomina preveriti posameznikovo toleranco na izdelek in kako to preveri?

A res?

jaz sem pregomin dobila za malčka brez tega. dovolj je bil izvid da je alergičen na mleko.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Oj!
Na embalaži pri navodilu za uporabo piše tako, kot sem navedla prej. Sem se pa ravnokar pozanimala pri naši pediatrinji in je rekla, da zato, ker ga marsikdo ne prenese, kaj pa potem naredijo pa ne vem.

Mogoče zato, ker je narejen na bazi sojinih beljakovin. POtem pa dobiš Pregomin AS, ki je brez njih. To je samo moje sklepanje.

Ja sonček Žan, verjetno bo res tako. Ker so nekateri seveda poleg kravjega mleka in ml. izdelkov alergični tudi na sojo, navzkrižna reakcija, zato je potreben nadzor. No sej to je pa itak za vse stvari, karkoli daš alergiku.

Nam je zdravnik rekel, da so v Angliji naredili raziskave in da je 50% otrok preobčutljivih tudi na Pergomin (50% tistih, ki so alergični na KM – da ne bo nesporazuma).

New Report

Close