Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pregledi v nosečnosti

pregledi v nosečnosti

Ker trenutno ne moremo dobiti odgovora na forumu ginekologija, se obračam na vas, morda pa mi lahko tudi pomagate. Zanima me kolikokrat gre ženska n posvetovalnico pred porodom v zadnjem mesecu ( prej vsak mesec, na koncu morda vsak teden ali ne?). Sem kak teden dva pred porodom in ker je moj zdravnik na dopustu nimam velč posvetovalnice,le ctg in amnioskopijo. ” dnoi sem ležala na ginekologiji zaradi prometne nesreče. Sobna zdravnica me je zdaj teden po tem poslala n UZ zaradi kontrolre plodove rasti in na povetovalnico k zdravniku, ki bo pač takrat delal. nek 2. zdravnik, ki mi je 2 dni kasneje pregledoval ctg pa mi je kasnjeje rekel kaj to rabim posvetovalnico, da me je moj zdravnik tako in tako napotil na preglede. Zdaj sem zbegana in ne vem ali naj grem na to ali ne?

Spoštovani!

Na žalost vam na vaše vprašanje ne znam natančno odgovoriti. Pri normalni nosečnosti je ob roku poroda navadno potrebna amnioskopija in ctg zaradi ugotavljanja zrelosti plodu. Vse ostalo je potrebno, če ginekolog ugotovi kakšno nepravilnost ali pričakuje zaplete.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ta ultrazvok naj bi imela zato, da za vsak slučaj preverijo, da ni zaradi nesreče nehal otrok rasti ali kaj takega. ? Vsaj tako mi je rekla. Odločila sem se da pač grem še na te preglede, čeprav se tudi meni zdi, da to nr bi bilo potrebno, a če me je že naročila in za vsak slučaj. Samo ne vem kaj bi lahko naredili kak teden pred poroidom če bi sedaj odkrili kake nepravilnosti- bolj malo,razen seveda če bi šlo za kaj takega, da placenta ne bibila več dovolj močna,….?

Spoštovani!

Na pregledu z UZ ugotavljajo tudi stanje posteljice in v primeru, da pri prišlo do luščenja (zaradi prometne nezgode), bi vam spodbudili porod pred rokom (če bi bil tudi otrok ogrožen – ctg). Tako pa lahko mirno čakate na termin poroda.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close