pregled sluha MSSR pri 14 mesečnem fantku
Pozdravljeni,
po dolgem premišljevanju se obračam na vas, ker bi rada zvedela kako je mogoče pomagati mojemu 14 mesečnemu fantku.
Bili smo že 3 x na pregledu sluha, izvidi so sledeči;
ORL bobniča cela, siva, nosnici čisti, tonzili v nivoju lokov, sluznica žrela rožnata
odzove se na Baranija Neometer,
Timpanogram: obojestransko tip A
ADG v prostem polju: odziva se na zvok jakosti 40 – 60 dB
TOAE: obojestransko ni izzivna
DP. desno izzivna, levo ne uspe
zaradi tega napoten na APMD avdiometrijo. Izvid sledeči;
Po uspavalu je deček toliko zaspal, da smo desno uho uspeli dražiti z jakostjo 60 dB in 80 dB, vendar odzivov ni bilo. Pri draženju levega ušesa je še spal pri slušnem dražljaju jakosti 80dB, pri draženju z 90dB pa se je zbudil zato preiskava ni bilo možno dokončati in smo jo po dogovoru s starši prekinili. Zaradi tega dobimo napotnico na pregled ASSR. Kakšen pregled je to?
To so meritve aparatov moje opažanje pa je sledeče, da moj 14 mesečni sin zazanava zvoke v jakosti govora, medtem ko visokih zvokov ne zaznava (če močno trkam po vratih, če pade knjiga na tla).
Naj napišem samo še to, da je moj 14 mesečni sin imel zlatenco in ni bil niti pod lučko niti je imel zamenjavo krvi. Pri 3 mesecih napoten v razvojno ambulanto zaradi močne hipotonije ramenskega obroča. Sedeti je začel v 12 mesecu starosti. TOAE ob rojstvu bp izzivna na obe ušesi.
Hvala za odgovor,
lp