Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pregled otroka pri 1.5 letu

Pregled otroka pri 1.5 letu

Pozdravljeni,

Imam vprasanje glede pregleda in rednega cepljenja pri otroku leto in pol. Pregled in cepljenje bi morali opraviti med epidemijo zato sem cakala na njihov klic, kdaj bodo zaceli z izvajanjem pregledov. Klica do prejsnjega tedna ni bilo zato sem jih poklicala in dobila datum za otroka konec avgusta. Otrok bo takrat star 22 mesecev. Zanima me,ali je sporna taka razlika v mesecih glede cepljenja, ki bi naceloma moral biti ze pred 4 meseci?? V mesecu marcu bi moral prejeti tudi drugo dozo za pnevmokok in so nas tudi obvestili da bodo zamaknili za kaksen mesec, vendar se do sedaj nisem prejela obvestila glede tega, zato sem se odlocila da ga 2 doze ne bom cepila.

Preventivne preglede opravljamo ob določenih mesecih oz. najbližje določeni okvirni starosti. Če opregledi niso možni (kot npr. v času epidemije, zaradi bolezni, odsotnosti), jih prestavimo na prvi možni termin.
Za cepljenje so določeni najkrajši razmaki, torej se cepljenje ne sme izvesti pred tem terminom (npr. manj kot 4 tedne za DiTePerIPV HiB), razmak pa je lahko daljši. Cepljenje opravimo v najkrajšem možnem času. Odmerkov ne ponavljamo, četudi se zdi, da je med dvema odmerkoma preteklo več časa. Tudi cepljenje proti pnevmokoku opravimo, ko lahko, tudi istočasno z drugimi cepivi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close